Dumplings och Gyozas

SV Malmö, i Malmö
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar på 1 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
4 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Dumplingstrenden är här för att stanna — haka på och lär dig att göra dumplings från grunden! Det handlar om att göra små läckra och smakrika degknyten med fyllning efter tycke och smak, till exempel med kyckling, räkor, fläsk, vegetariskt eller vegan tillsammans med olika dippsåser som förhöjer smakerna. Dessa asiatiska munsbitar kan tillagas på flera sätt, och i den här kursen får du lära dig om de olika metoderna på ett pedagogiskt sätt som är enkelt att ta till sig.

Utöver kinesiska dumplingsklassiker tar kursen även upp tillagning av Gyoza, japanska dumplings som är gjorda med en tjockare deg av vete. Gyoza kommer ursprungligen från Kina och har anpassats av japanerna, där smakerna och texturerna är unika, den ena sidan är krispig och den andra ångad.

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Kursdeltagarna delas upp i mindre grupper och arbetar tillsammans efter vägledning, tips och råd från kursledaren. Recepten har tagits fram på så vis att du enkelt kan komma i gång med dumplings hemma efter kursen. Utöver att lära dig tekniker för olika typer av dumplings kommer även tillagning av såser och om hur de matchar med olika dumplings att gås igenom. Efter kursen kan du imponera hemma på familj och middagsgäster genom att göra dina egna favorit-dumplings och servera dem tillsammans med matchning av läckra såser. Succé utlovas! Vi avslutar kvällen med att deltagarna och kursledaren tillsammans avnjuter, jämför och utvärderar de olika varianter som tillagats och därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket.

KURSLEDARE
Esperanza har tidigare drivit restaurang i Stockholm. Hon är född och uppvuxen i Lima, Peru, med en kinesisk far och en peruansk mor. Hennes far lärde henne de kulinariska hemligheter som ligger i de kinesiska ingredienserna - basen i det asiatiska köket, medan hennes mor bidrog med de latinamerikanska matlagningsinfluenserna.

VIKTIG INFORMATION
Ta med eget förkläde och en liten burk så att du kan ta med dig dina alster hem. Matkostnad tillkommer med ca 150: -.

Veckodag: Onsdag
Tid: 20:00-23:00
Ledare: Esperanza Mattisson
Lokal: Grynbodgatan 20
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Dumplings och Gyozas och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Malmö
Grynbodgatan 20
211 33 Malmö

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan i Malmö

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund.Vårt mål är att ge människor möjlighet att utvecklas genom att erbjuda kreativa mötesplatser som studiecirklar, kulturarrangemang och föreläsningar.  Vi har ett brett programutbud och arbetar kontinuerligt med att nå ut till nya...

Läs mer och visa alla kurser med SV Malmö

Highlights