Visa kurser.se som: Mobil

Hitta tomten som gömt sig i en kursbeskrivning och jultävla om en distanskurs 🎅🎄

Silversmide - formge och skapa egendesignade smycken i silver

SV Kronoberg
Kursinformation
Växjö
8 timmar på 1 tillfälle
2021-01-23 10:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs i silversmide är för dig som tycker om att arbeta med dina händer och den tillfredsställande känslan av att själv tillverkat något bestående. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år.

Kursinnehåll
Vi börjar med en kort genomgång av verkstaden och verktygen. Sedan går vi igenom de olika arbetsmetoderna. Du lär dig hur du kan forma silvret och ge ytorna olika utseende. Syftet med kursen är att du ska få prova på silversmide under en dag och skapa ett föremål efter egen idé och design.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs grundkurs.

Material
Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Både plåt och tråd används. 20 gram silver ingår i kursavgiften - efter kursen vägs silvret och överstigande gram faktureras efter kursen. Silverpriset är för närvarande (november 2020) 15 kr per gram.

Kursledare
Alfonso Poblete Växjö. Alfonso är född i Santiago Chile och har bott i Sverige sedan 1994. Han har en metallurgisk utbildning och har varit ledare för ett hundratal kurser i silversmide sedan början av 2000-talet.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fortsätta att utveckla dina kunskaper i silversmide finns möjlighet att delta i en studiecirkel i Växjö som omfattar 6 träffar.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Här kan du läsa mer om hur SV Kronoberg arbetar med ekologisk hållbarhet och hur det genomsyrar vår verksamhet.
Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-17:00
Ledare: Alfonso Poblete Barrios
Lokal: Smedjegatan 29
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide - formge och skapa egendesignade smycken i silver.

SV Kronoberg

Välkommen till SV - Kronoberg på kurser och utbildning för alla!

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...


Läs mer och visa alla kurser med SV Kronoberg

Kontaktuppgifter till SV Kronoberg

SV Kronoberg

Smedjegatan 3 B
352 46 Växjö

Recensioner
Bli den första att recensera Silversmide - formge och skapa egendesignade smycken i silver!

Liknande kurser