Svetskurs

Kreativt skapande med svetsning

Lär dig tekniken att sammanfoga järn med hög värme. En svetskurs passar dig som är intresserad av designsmide eller om du arbetar med stål. Under en svetskurs lär du dig säkerhet och materiallära för att kunna skapa med plåt och järn.
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Mer om svetskurs

Vill du veta mer om en specifik svetskurs kan du kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan. De kommer sedan återkomma till dig med mer information.

Metoder för svetsning

Det finns många olika metoder och tekniker att välja på när det kommer till svetsning. Gemensamt för alla är att man använder sig av en el- eller gassvets eller en kombinerad svets. Nedan kan du läsa mer om de vanligaste svetsmetoderna.

MIG/MAG

MIG och MAG-svetsning är idag några av de vanligaste metoderna som används för svetsning. Metoderna används framförallt vid svetsning av aluminium och legerade material som till exempel rostfritt stål. Metoderna är snabba och behöver inte speciellt mycket efterarbete. Om du använder dessa metoder är det lämpligt att vara inomhus då luftdrag kan störa svetsprocessen.

TIG - Gasvolframsvetsning

TIG-svetsning är en långsammare metod än metallbågsvetsningen. Fördelen med denna svetsmetod är att den kan ge mer kvalitativa resultat. Så om du ska göra svetsarbeten där slutresultatet ska vara visuellt tilltalande är TIG-svetsning en lämplig metod. TIG-svetsning används oftast till tunnare material just på grund av att det är en långsammare svetsmetod.

MMA-svetsning - Metallbågsvetsning

MMA-svetsning är en flexibel metod då den kan användas till flera olika metaller och går att utföra med enkel utrustning. MMA-svetsning används ofta för att utföra reparationer då den är lämplig för utomhusbruk och inte lika väderkänslig som andra svetsmetoder. Den här svetsmetoden är också långsam och kräver en viss vana av utförandet.

Jämför kurser