Lädersömnad vt 24

Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
3 150 SEK
Nästa kurstillfälle
13 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
3 150 SEK
Nästa kurstillfälle
13 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Läder är ett mångsidigt och, om rätt läder väljs, även miljövänligt material. Det är ett av de första materialen som människan använde och det används idag på i stort sett samma sätt, och med liknande tekniker, som då.
Vi börjar kursen med att gå genom olika typer av läder, vad de är lämpliga till och varför de används på det sätt de gör. Vi pratar om garvning, skillnaden på läder och skinn och hur dess egenskaper gör att det lämpar sig till olika ting.
Efter det börjar vi med det praktiska där du får lära dig om olika tekniker för sammanfogning så som sömnad och laskning. Du börjar med små övningsbitar innan du går över till att tillverka ditt eget alster. Antingen efter förlaga eller efter egen design.
Under kursen lär du dig om materialet, sammanfogningstekniker som sadelmakarsöm, enklare laskning, nitning m.m. såväl som olika ytbehandlingar och sätt att få en professionell finish.
Efter kursen har du förutom din kunskap även med dig ett eller flera alster hem.

Kursen anordnas i samarbete med Slöjd & Byggnadsvård.

Kursledare
Christian Svensson, legitimerad lärare, slöjdare och konsthantverkare med ena foten i den traditionella hemslöjden och den anda i makersrörelsen.
Läs mer på slojdpraktikan.se eller kolla in slojdpraktikan på Instagram.

Fika och lunch
Välkomstfika, kaffe/te och enklare lunch ingår i kursavgiften. Lunchen är en soppbuffé som serveras i slottsboden. Anmäl önskemål om specialkost i förväg till SV.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.
Parkering sker nere vid Källnääs (skyltat) och det tar en liten stund att gå mellan parkeringen och Slöjdlärarseminariet. Betalning i automat eller via app. Pengarna går till att bevara byggnaderna på området.

NÄR, VAR, HUR
Datum: 13-14 april
Tid: lör & sön 10-17
Kursledare: Christian Svensson
Avgift: 3150 Kr Material tillkommer med 150kr/kvadratfot läder. I det priset ingår tråd, nål osv. Specialbeslag kostar extra ( 5-25kr st som kursdeltagaren betalar på plats)
Plats: Ritsalen i Slöjdseminariet, Nääs
Betalar du med presentkort? I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta!

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

Mer info här
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-17:00
Lokal: Otto Salomons Väg 16
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 april, 2024

  • Kurs
  • Floda

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lädersömnad vt 24 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 PARTILLE

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights