Kalkbruksfogning av mur eller grund av natursten

Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 800 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en kurs för dig som vill lära dig i teori och praktik hur en naturstensgrund eller naturstensmur kan fogas om med hydrauliskt kalkbruk.

Kursen inleds ute vid Nääs slottsmur och bilar bort en bit av den gamla skadade kalkbruksfogen. I anslutning till detta ges ett kort teoripass om kalk och kalkbruk. När tillräckligt mycket av den gamla fogen är borta applicerar vi en ny fog med hjälp av färdigt kalkbruk som vi blandar med vatten. Med materialkunskap, de rätta verktygen och den rätta knycken bör du efter denna helgkurs med mycket övning på fogningsteknik, ha en bra bas för att själv kunna foga om enklare naturstenskonstruktioner.

Kursledare
Kursledare är muraren Thomas Andreasson från Floda som har mångårig erfarenhet av mur- och putsuppdrag på såväl kulturhistoriskt värdefulla byggnader såsom kyrkor och byggnaderna på Nääs slott- och seminarieområde, som andra objekt runt om i regionen.

Fika och lunch
Välkomstfika första dagen med kaffe/te samt enklare lunch båda dagarna ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Om du önskar mer kaffe, te eller fika under kursdagarna ombedes du ta med detta själv.

Att tänka på
Kursledaren har mycket att lära ut på kort tid så var noga med att komma i god tid innan kursen startar.

Att mura är ett smutsigt arbete så ta med dig arbetshandskar, arbetskläder/oömma kläder och arbetsskor. Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten. Vi har verktyg till samtliga deltagare men vill du kan du ta med dina egna.

Skyddsglasögon tillhandahålles under kursen. Om du har egna som du hellre vill använda är det bra om du tar med dem.

Parkering
Kommer du med bil? Parkeringen sker vid märkt betalparkering på de grusade parkeringarna uppe vid stallet/restaurangen till vänster om Nääs slott. Parkeringsavgiften betalas i parkeringsautomat med kort eller med appen EasyPark (område 6459).

När, var och hur?
Datum: 4-5 maj 2024
Tid: Lördag och söndag kl 10-17
Kursledare: Thomas Andreasson, murare
Avgift: 2800 kr
Plats: Slottsmuren framför Nääs slott, Floda.

Betalar du med presentkort? I anmälningsformuläret välj "Betala med faktura istället för Klarna" och ange ditt presentkortsnummer under "Lämna ett meddelande", så ordnar vi detta! Du kan också betala en del av kursavgiften med presentkort (exempelvis om presentkortet inte räcker till hela kursavgiften). Vi drar då av det belopp som finns kvar på ditt presentkort och fakturerar dig resterande del av kursavgiften.

Anmäl dig här till höger alternativt via mail: lerum@sv.se eller telefon: 0302-158 58

mer info om kursen finner du här hos Slöjd & Byggnadsvård
Veckodag: Lördag, Söndag
Tid: 10:00-17:00
Lokal: Nääs slott
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 maj, 2024

  • Kurs
  • Floda

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Kalkbruksfogning av mur eller grund av natursten och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 PARTILLE

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights