Visa kurser.se som: Mobil

Odla grönsaker på vintern del 2

SV Blekinge
Kursinformation
Distans
0 SEK

Kursbeskrivning

Välkomna till en digital föreläsning om vinterodling!

Att vara självförsörjande på grönsaker året runt är både ekonomiskt, klimatsmart, tillfredsställande och väldigt roligt. Man behöver inte alls begränsa sig till grönsaker som går att lagra, mycket går att odla och skörda året om.

Föreläsaren MaryAnn och hennes man Martin har varit självförsörjande på grönsaker sedan 2018 och driver gården Oasen på Åsen som ligger i Södermanland.

MaryAnn kommer att prata om de olika typerna av vinterodling, vilka grönsaker de odlar för att kunna skörda hela vintern, hur de odlas och när de sås. Hon pratar även om hur de förbättrar odlingsplatserna för att förlänga säsongen och hur de får en riktigt tidig start.

Att odla grönsaker året runt till sig själv är en rolig utmaning. Att skala upp för att odla grönsaker till försäljning året runt är verkligen något att bita i. Under vintern 2020/2021 anlade de sin terrassodling på ca 1000 kvm där de odlar större delen av grönsakerna som de säljer på reko och till deras grönsaksprenumeranter. Än så länge har det gått långt över förväntan!

Om föreläsaren
Oasen på Åsen är en liten gård med fokus på självhushållning. När MaryAnn och Martin flyttade till gården i januari 2018 fanns i stort sett ingen trädgård. Bara några små igenväxta rabatter och en stor gräsmatta. Idag finns det knappt någon gräsmatta kvar. Här finns tre regnvattendammar och tre olika trädgårdar runt huset. Norra köksträdgården med fokus på ätbara perenner, västra trädgården med mängder av snittblommor och södra köksträdgården där det finns ettåriga grönsaker att skörda, året runt.

Odlingarna har anlagts i "permakulturanda" med fokus på kretslopp och biologisk mångfald. MaryAnn har även två tunnelväxthus på 52,5 kvm, varav de ena alltid är fylld av grönsaker. Därtill finns det en fruktträdgård på 0,5 hektar och en småskalig grönsaksodling på ca 1000 kvm på gården.

Föreläsningen finansieras av Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

VAR: Digitalt, länk skickas ut i förväg till anmälda deltagare
KOSTNAD: Kostnadsfritt
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 6 okt 2021

Arrangör: Länsstyrelsen Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge
Veckodag: Fredag
Tid: 13:00-15:30
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Odla grönsaker på vintern del 2.

SV Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge

Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge erbjuder studiecirklar, kulturarrangemang och företagsutbildningar inom en mängd olika ämnen. Vi finns i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg med målet att nå och engagerar så många människor som möjligt med folkbildningsaktiviteter. För oss är alla...


Läs mer och visa alla kurser med SV Blekinge

Kontaktuppgifter till SV Blekinge

SV Blekinge

Kungsgatan 9
37230 RONNEBY

Recensioner
Bli den första att recensera Odla grönsaker på vintern del 2!
Intresseanmälan

För att få mer information om Odla grönsaker på vintern del 2, fyll i följande uppgifter: