Visa kurser.se som: Mobil

Skapa din egen bilderbok Fåtal platser kvar. Först till kvarn...

Skurups Folkhögskola
Kursinformation
Skurup
5 dagar

Kursbeskrivning

Älskar du bilderböcker? Tycker du om att skriva egna berättelser och gillar du att rita? I så fall är detta kursen för dig.  

Under en vecka får du fördjupa dig i bilderboken på ett lekfullt sätt. Du får inspiration att hitta på egna historier, du får verktyg att säkra den dramaturgiska kurvan och du får öva dig på gestaltning och perspektiv.  

Vi kommer utforska hur bild och text samverkar, prova på att rita karaktärer, miljöer och leka med färg och form. Vi utgår alla från vår egen nivå och provar oss fram för att hitta olika uttryck. Framförallt vill vi öppna upp för glädjen till skapandet och låta kursen vara en plats där vi får experimentera, lära av varandra och vara nyfikna.  

Oavsett om du är mest intresserad av att skriva eller illustrera är kursen för dig. Stort fokus läggs nämligen på samspelet mellan text och bild.  

Efter avslutad kurs kommer du ha gott om idéer till nya berättelser samt kunskaper att förvalta dem på bästa sätt.  

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kursledare

Vikléa (Lannerberth) och Johanna Rehn
Lotte Lannerberth är förutom bilderboksförfattare även lärare och skrivpedagog och hon har hållit i flera skrivarkurser. Hon har skrivit poesi, noveller, romaner och kapitelböcker men har fastnat för bilderboksgenren. Det hon tycker är så bra med bilderboken är att steget från idé till ett första utkast går ganska snabbt. Sen kan man i lugn och ro jobba vidare med historien, för att ge den bästa möjliga uttryck. Man kan jobba med karaktärerna, perspektivet, gestaltningen, dialogen och man kan slipa på dramaturgin och samspelet mellan text och bild.

Johanna Rehn är förutom barnboksförfattare och illustratör även bildkonstnär. Hon arbetar i alla format - från stora muralmålningar i akryl till oljemålningar på duk, till små illustrationer i akvarell. Hon har ställt ut sina verk på ett flertal gallerier, framförallt i Sverige. Alla material är spännande och hon får särskilt inspiration från naturen, från livshistorier, och möten med människor och kulturer.  Sedan över tio år tillbaka har hon väglett kurser i bildskapande och älskar det som händer när en grupp börjar inspirera varandra. Hon håller även kurser i yoga och mindfulness och tycker om att se på konsten som en inspiratör till hur vi kan leva våra liv. 

Vi som håller kursen har skapat Leaböckerna tillsammans. Lotte har skrivit och Johanna har illustrerat.  

Anmälan

Först till kvarn...

Mer info om sommarkursen

Material:
Materiallista kommer tillsammans med välkomstbrev efter anmälan.

Kostnader

Kursen kostar från 5115 kr (inkl. helpension och del i dubbelrum).

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skapa din egen bilderbok Fåtal platser kvar. Först till kvarn....

Skurups Folkhögskola

Låt dig inspireras på Skurups folkhögskolas sommarkurser!

Skurups Folkhögskola erbjuder sommarkurser i en kreativ miljö, där kunskaper förmedlas och utbyts.  Vi startar upp sommaren med en varierande samling kurser, med en önskan om att kunna erbjuda något för alla. Under kurserna bor vi naturligtvis i den kreativa...


Läs mer och visa alla kurser med Skurups Folkhögskola

Kontaktuppgifter till Skurups Folkhögskola

Skurups Folkhögskola

Skurup

Tel: 0411-5589 00
sommar.skurupsfolkhogskola.se

Recensioner
Bli den första att recensera Skapa din egen bilderbok Fåtal platser kvar. Först till kvarn...!
Intresseanmälan

För att få mer information om Skapa din egen bilderbok Fåtal platser kvar. Först till kvarn..., fyll i följande uppgifter: