Social hållbarhet lättbegripligt

RekoSkolan
Kursinformation
Rikstäckande
Skräddarsydda events på beställning
Svenska

Kursbeskrivning

Jag erbjuder seminarier och workshops under temat hållbarhet och Agenda 2030 och specifikt om social hållbarhet på ett lättbegripligt sätt. 

Att definiera hållbarhetsbegreppet, och speciellt social hållbarhet, kan vara svårt, men det är en utmaning jag gärna tar eftersom jag tycker det är viktigt att förstå alla de olika komponenterna av hållbarhet. Social hållbarhet är en av de tre huvudpelarna i tanken om ett hållbart samhälle, tillsammans med ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Social hållbarhet är en process eller ett ramverk som främjar välbefinnande för en organisations eller en orts egna medlemmars och på samma gång framtida generations förmåga att upprätthålla en välmående gemenskap.

Några förslag på föredragsteman - den röda tråden handlar om chokladens väg till oss

  • Reko och social hållbarhet - vad är det? Välkomna på ett skräddarsytt seminarium eller workshop där vi tillsammans reder ut begreppen reko och social hållbarhet och hur de är kopplade till varandra. Eventet kan kombineras med chokladprovning.
  • Rejäl handel och etisk konsumtion genom hands-on workshops. Rejäl handel handlar om konsumtionsvaror och deras väg till våra hem och matbord. Traditionellt sett mäts en verksamhet effektivitet endast i finansiella termer, men jobbar man med rejäl handel beaktar man också de effekter som saknar marknadsvärde för alla berörda genom hela verksamhetskedjan. Eventet kan kombineras med chokladprovning.
  • Matsuverenitet. Matsuveränitet som begrepp handlar om att makten över maten finns i händerna på producenter och konsumenter snarare än att styras av marknadskrafter och storföretag. Det innebär också att mat ska produceras på ett socialt och ekologiskt hållbart sätt som inte skadar möjligheterna för framtida generationer att förse sina familjer och lokala samhällen med god och näringsrik mat. Eventet kan kombineras med chokladprovning.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Eventen kan anpassas för alla ålders- och intressegrupper som föreningar, kamratgrupper, arbetslag, skol- eller studentgrupper eller team och som gruppaktiviteter på exempelvis en konferens eller ett möte. 

Kostnader

Kontakta mig för att prisuppgifter - beror på vilket sorts program som önskas och om chokladprovning ingår. 

Kursledare

Ylva Rancken-Lutz, sociolog och pralinör och van föredragshållare och workshopledare. 

Att omvandla teori till något mer konkreta och lättförståeligt är något som drivit mig att starta upp RekoSkolan. 

Intresseanmälan

Intresserad av Social hållbarhet lättbegripligt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

RekoSkolan

Skapa chokladevents med RekoSkolan!

RekoSkolan erbjuder hands-on workshops, events och seminarier och andra aktiviteter där social hållbarhet och choklad står i fokus. RekoSkolan startades 2018 av Ylva Rancken-Lutz efter att hon en längre tid varit frustrerad över att inte hittade bra sätt att förklara...


Läs mer och visa alla kurser med RekoSkolan

Kontaktuppgifter till RekoSkolan

RekoSkolan

Lund

Mobil 0704248433


Recensioner
Bli den första att recensera Social hållbarhet lättbegripligt!
Intresseanmälan

För att få mer information om Social hållbarhet lättbegripligt, fyll i följande uppgifter: