Cykla till ett annat Tjörn

SV Väst, i Hjälteby
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
7 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
7 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär känna framtidens hållbara Tjörn!
Vi träffas i Skärhamn kl 10. Via cykelleder, stigar, ängar och klippor tar vi oss denna dag runt norra Tjörn på en spännande och annorlunda tur. För det mesta cyklar vi bilfritt, men ibland får vi cykla en bit på landsväg. Senast kl 17 är vi tillbaka i Skärhamn. Vi cyklar drygt 3 mil denna dag.

I Säby får vi veta mer om solceller och framtida solcellsparker på ön. Här besöker vi även Hoga saluhall med lokala produkter. I Knöde träffar vi trädgårdsmästarparet från säsongens Husdrömmar och får höra mer om huset med hållbara materialval och omsorgsfullt utvalda och återvunna byggdetaljer. I Röra besöker vi gården Husett och får info om dammbygge, vattenbruk, grisar, getter mm. Avslutar gör vi på Egnhamsfabriken, ett centrum för tiny house byggande och mycket mer - höns, får, odlingar och spännande hantverksprojekt.

Kostnad, anmälan och information
Deltagaravgift 500 kr inklusive lunch och fika betalas på plats inför start. Anmälan, uppgift om startpunkt i Skärhamn samt övrig info genom kontakt med Karin Haby: karin.haby@hotmail.com 0738-36 48 00.

Bra att veta
För den som önskar finns cyklar att hyra i Skärhamn.

Arrangeras i samarbete med Bohusläns guider
Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-19:00
Lokal: Rödgårdarnas väg 9

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

7 juli, 2024

  • Kurs
  • Hjälteby
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights