Sandgjutning av smycken

Nyckelviksskolan, i Lidingö
Längd
2 dagar
Pris
2 700 SEK
Längd
2 dagar
Pris
2 700 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Sandgjutning av smycken

Vi går igenom grunderna i sandgjutning och de olika stegen, från original till färdig gjutning. Du får lära dig enklare vaxmodellering, göra sandform och renovering av ditt gjutna objekt. Vi gjuter i silver. För de som vill skulptera ett eget original i vax (som till exempel en klackring) finns den möjligheten, men det går också bra att ta med sig objekt att trycka av. Det du ska gjuta bör inte vara större än 50 mm på någon ledd. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Material att ta med

Du köper det silver du vill använda på skolan med Swish till självkostnadspris.

Gjutsand och vax ingår.

Fundera gärna innan kursen på vad du skulle vilja göra och ta med skisser/bilder utifrån dina idéer och/eller förlagor som du skulle vilja gjuta av. Det är bra med flera att välja på. Former som lämpar sig för sandgjutning är ofta enkla och ska kunna lyftas ur en tvådelad form, vi tittar på detta tillsammans innan vi börjar. Reliefer med en platt baksida är också lämpliga.

Ta med skissblock och penna.

Oömma kläder och hårsnodd behövs.

Schema

Kursen pågår kl 10.00-16.30 samt kl 9.30-16.00 med en timmes lunch.

Kursledare

Sofia Eriksson

Sofia Eriksson är konstnär och silversmed utbildad vid Konstfack. Hon har en lång erfarenhet av silversmide där hon arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Hon undervisar silversmide på Nyckelviksskolan sedan 2020.

Sarah Fast Hurtigkarl

Sarah Hurtigkarl är guldsmed och är utbildad vid Konstfack och Royal College of Art i London. Hon har lång erfarenhet av silversmide och har arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Sarah är utbildningsledare på Metall: form och smycke på Nyckelviksskolan sedan 2018.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sandgjutning av smycken och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nyckelviksskolan
Granvägen 1
181 32 Lidingö

Nyckelviksskolan är som ett växthus för framtidens formgivare designers, arkitekter och konstnärer.

Så har Nyckelviksskolan varit i nästan 70 år. Nyckelviksskolan ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design samt ett tvåårig program i Konst- och hantverkspedagogik. Våra utbildningar kallas formellt Konst- och kulturutbildningar och vi står under Myndigheten för yrkeshögskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Nyckelviksskolan

Highlights