Silversmide

Nyckelviksskolan, i Lidingö
Längd
3 dagar
Pris
3 900 SEK
Längd
3 dagar
Pris
3 900 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Silversmide

Vi börjar med att göra en ring, där vi går igenom grundläggande moment inom silversmide. Du kan sedan fortsätta med egna projekt som till exempel variationer av ringar, stela armband, hängen, örhängen. I kursen får du prova på grunderna i silversmide som att löda, såga och fila. Du kan sedan arbeta vidare på egen hand eller i en fortsättningskurs. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Upplägg

Material att ta med 

Fundera gärna innan kursen kring vad du skulle vilja göra och ta med skisser / bilder utifrån dina idéer. Det är bra med flera att välja på.

Du köper det silver du vill använda på skolan med Swish till självkostnadspris.

Ta med skissblock och penna.

Oömma kläder och hårsnodd behövs.

Schema

Kurserna pågår kl 10.00-16.30 samt kl 9.30-16.00 med en timmes lunch.

Kursledare

Sarah Fast Hurtigkarl

Sarah Hurtigkarl är guldsmed och är utbildad vid Konstfack och Royal College of Art i London. Hon har lång erfarenhet av silversmide och har arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Sarah är utbildningsledare på Metall: form och smycke på Nyckelviksskolan sedan 2018.

Sofia Eriksson

Sofia Eriksson är konstnär och silversmed utbildad vid Konstfack. Hon har en lång erfarenhet av silversmide där hon arbetat både med smycken och skulpturala objekt. Hon undervisar silversmide på Nyckelviksskolan sedan 2020.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nyckelviksskolan
Granvägen 1
181 32 Lidingö

Nyckelviksskolan är som ett växthus för framtidens formgivare designers, arkitekter och konstnärer.

Så har Nyckelviksskolan varit i nästan 70 år. Nyckelviksskolan ger ettåriga högskoleförberedande utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design samt ett tvåårig program i Konst- och hantverkspedagogik. Våra utbildningar kallas formellt Konst- och kulturutbildningar och vi står under Myndigheten för yrkeshögskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Nyckelviksskolan

Highlights