Basic Safety Grundläggande sjösäkerhetsutbildning

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
5 dagar
Pris
14 312,50 SEK inkl. moms
Längd
5 dagar
Pris
14 312,50 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Sjösäkerhetsutbildning

Grundläggande säkerhetsutbildning - Basic Safety STCW Manilla

Basic Safety är en grundläggande säkerhetskurs som krävs för dig som vill arbeta till sjöss i Sverige och internationellt. Utbildningen följer direktiven enligt Manila STCW-koden A-VI/1-1-4. Efter utbildningen kan du ansöka för det internationella certifikatet Basic Safety (BST). Kursen är hos oss 3 dagar, men kompletterande förstudier som görs online. 

Specialdesignat utbildningscenter i Stockholm

Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i centrala Stockholm, härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Stockholm Training Port är en specialdesignad anläggning på vattnet där vi har alla faciliteter och all utrustning ombord - allt för att utbildningsupplevelsen ska blir så smidig som möjligt. Här utbildas du i en maritim miljö i klassrum med sjöutsikt!Stockholm Training Port

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

För dig som vill arbeta till sjöss i Sverige eller/och internationellt. Inga förkunskaper krävs, där emot behövs ett läkarintyg för sjöfolk. Läkarintyget kan genomföras på plats och kostar 800 SEK. Utbildningen är godkänd enligt STCW Manila. 

Video

Kursintyg

Kursen följer direktiven enligt STCW-koden A-VI/1-1-4. STCW står för Standards of Training, Certification and Watchkeeping.

Certifikat: Efter godkänd utbildning utfärdas ett kursintyg och vi registrerar dig hos Transportstyrelsen. Kursintyget bevisar att kunskapsmålen är uppnådda i enlighet med STCW Manila-konventionen sektion A-VI/1, tabell [A-VI/1-1, 1-2, 1-3, 1-4] och Transportstyrelsens författningssamling TSFS [2013:47]. Du ansöker sedan själv om det internationella certifikatet från Transportstyrelsen med en giltighetsperiod om fem år.

Examination: Examination kommer göras på de förstudier som gjorts online, och vi kräver 100% närvaro på alla moment. 

Varmt välkomna!

Kursinnehåll

Upplägg: Utbildningen är uppbyggd på att egna elektroniska förstudier skall genomföras för att medverka på resterande del av kursen. Vid uppstart valideras dina kunskaper från förstudierna och därefter genomförs kursens praktiska moment. För att befästa kunskaperna på bästa sätt i långtidsminnet så varvas de praktiska momenten med föreläsningar, reflektioner och diskussion.

Innehåll
Del A – Överlevnadsteknik
Del B – Grundläggande brandskydd
Del C – Första hjälpen
Del D – Personlig säkerhet och socialt ansvar

Litteratur: Ingen litteratur behöver köpas till. Inför kursen får du tillgång till förstudiematerial via den digitala utbildningsplattformen eAcademy.

Övrig information

Hos oss kan du genomföra flera STCW-kurser så som Advanced Firefighting, Fast Rescue Boat, CCM, Medical Care med mera. Vi erbjuder både grund-kurser och refresh-kurser. Ta kontakt med oss så hjälper vi dig med ett upplägg anpassat till dig!

Om kursen

Om kursen: Från och med 2022 genomför vi grundkursen i Basic Safety på endast 3 dagar. Detta innebär att du läser 20 timmar på egen innan du kommer till oss på utbildningscentret Stockholm Training Port. Du kommer bland annat att få lära dig grundläggande överlevnadsteknik, sjukvård, hantering av livflotte, evakuering och brandskydd. Du kommer även att få grundläggande kunskaper i rökdykning och lära dig använda olika släckmedel.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Basic Safety Grundläggande sjösäkerhetsutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
4/5
Johannes Palm KSSS
11 apr 2014

Givande och välplanerad kurs. Erfarna och engagerade ledare med hög känsla för utbildning.

Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights