Visa kurser.se som: Mobil

Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen
Kursinformation
Göteborg, Stockholm
5 tillfällen
10 995 SEK
Kommande starter
Stockholm
2021-05-03 09:00  
10 995 SEK
2021-05-24 09:00  
10 995 SEK
2021-06-14 09:00  
10 995 SEK
2021-07-05 09:00  
10 995 SEK
2021-08-09 09:00  
10 995 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Fartygsbefäl

Fartygsbefälsexamen klass 8

Upplägg: kursen består av totalt 40 timmar teori och praktik förlagt på antingen en hel vecka måndag-fredag eller fyra vardagskvällar + två helger, lördag samt söndag. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och praktiska delar, som radarpraktik och sjösäkerhet. Utbildningen är av Transportstyrelsen godkänd och du examineras av ackrediterad examinator från Chalmers. Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll: navigation inomskär- och utomskär i både dagsljus och mörker, sjösäkerhet, sjövägsregler, VHF/SRC, radar, internationella sjötrafikföreskrifter, brand och sjukvård. Kursen är en utveckling av den gamla Skepparexamen.

Examination: du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum, som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs även den i våra utbildningslokaler. Navigationsgruppen är av Transportstyrelsen godkänd utbildningsanordnare och genomför examination i egen regi. Provet för fartygsbefäl klass 8 kostar 1250:- med ett tillägg om så önskas för VHF/SRC certifikatet, Radar, Förarintyg och Kustskepparintyg för 500:-/st. 

Läkarintyg: För att få ut din examen krävs ett läkarintyg för sjöfolk. Intyget är giltigt i fyra år och är ett krav för att få jobba till sjöss. Under kursen besöker vår sjöfartsläkare Fredrik Buch oss och du gör din undersökning och får ditt intyg i handen direkt. För mer information om läkarintyget, kontakta oss eller Fredrik Buch på Intygsgruppen.

Litteratur: önskar du att köpa till litteratur till kursen gör du det när du bokar kursen. Vi använder oss av 5 st läroböcker (Navigation för fartygsbefäl klass 8, Radar i skärgården, Sjötrafikföreskrifter mm, Radiokommunikation till sjöss VHF/SRC, Kort 1) och en övningsbok (Båtkörkortet – övningsbok) samt 2 st övningssjökort 616 och 61, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 1000:-. Om du väljer att få litteraturen hemskickad tillkommer en fraktavgift på 125:-.

När du bokar kan du göra två val gällande litteraturen

Med kurslitteratur hemskickat: du får böckerna och sjökortet hemskickat och tar med dem till kursstart. Passare, transportör och linjal (bestick) får du på plats.
Med kurslitteratur vid kursstart: du får ett komplett litteraturpaket vid kursstart med böcker, sjökort och bestick på plats.
Väljer du att inte köpa litteraturen i samband med din bokning kan du naturligtvis komplettera med detta under kursen.

Inför kursen: Vi har kurslokaler på Långholmen där vi alltid utgår från om inte annat anges. Avgiftsbelagd parkering finns på Långholmen camping precis under Västerbron. Åker du kommunalt tar du tunnelbanans röda linje mot Fruängen/Norsborg eller Ropsten/Mörby till Hornstull och följer sedan skyltning mot Långholmen. Om du går kurs dagtid erbjuder Hornstull en mängd olika matalternativ, vill du värma medhavd mat går det naturligtvis lika bra. Går du kurs på kvällstid rekommenderar vi att du har något att värma med dig eller har ätit middag innan då det endast är kortare pauser under kursen.

Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som vill framföra en båt yrkesmässigt. Du behöver ha intyget för att använda din båt i tjänsten, köra taxibåt eller för att köra andras båtar på uppdrag.

Kursintyg

Examination sker av godkänd examinator från Chalmers hos oss i våra utbildningslokaler på Långholmen. Med utbildningsbeviset har du rätt att framföra fartyg upp till 20 brutto med max 12 passagerare i inre fart (fartområde D+E).

Kostnader

Kursavgift:   10 995 kr inkl. moms

Examinationsavgift: 1 250:- + 450 (VHF)

Bokpaket:  1 000:-

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fartygsbefäl klass 8.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 13 recensioner.

Niklas Faager
(4)
Bra och tydlig information inför kurserna och trevlig och bra personal.
Magnus Kvist
(4)
En bra och rolig kurs med varierat innehåll och entusiastiska lärare. Dock var examinationen såpass enkel att klara att det kändes som att man knappt hade behövt vara med vid kurstillfällena - och än mindre hade behövt plugga något, för att klara den. Mitt helhetsintyg är ändå att jag är mycket nöjd med kursen och det jag lärde mig.
calle
(5)
Grymt intressant, bra lärare som verkligen var bra

Navigationsgruppen

Navigationsgruppen - Förarintyg, Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen jobbar året runt med navigationsutbildningar till sjöss. Vi har ett komplett kursutbud för både nybörjare och yrkesskeppare. Vår personal har stor erfarenhet av marina utbildningar och har arbetat under många år med att leverera utbildningar till både myndigheter, företag och...


Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Kontaktuppgifter till Navigationsgruppen

Navigationsgruppen

Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 37 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fartygsbefäl klass 8, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser