Fartygsbefäl klass 8

Navigationsgruppen, i Stockholms län
Längd
5 dagar
Pris
11 995 - 12 995 SEK
Längd
5 dagar
Pris
11 995 - 12 995 SEK
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Fartygsbefäl Klass 8

Fartygsbefäl Klass 8 med Safety & Navigationsgruppen 

Fartygsbefäl klass 8 är kursen för dig som vill framföra båtar i kommersiellt syfte, eller för dig som vill få en mer gedigen utbildning inom navigation och säkerhet. Med utbildningsbeviset får du framföra fartyg upp till 20 brutto i inre fart med maximalt 12 passagerare.

Specialdesignat utbildningscenter i Stockholm

Vårt utbildningscenter, Stockholm Training Port, hittar du i Frihamnen intill Gärdet i centrala Stockholm, härifrån utgår vi alltid om inget annat anges i din bokning. Stockholm Training Port är en specialdesignad anläggning på vattnet där vi har alla faciliteter och all utrustning ombord - allt för att utbildningsupplevelsen ska blir så smidig som möjligt. Här utbildas du i en maritim miljö i klassrum med sjöutsikt!

Stockholm Training Port

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Fartygsbefäl Klass 8 är för dig som antingen vill köra kommersiellt eller för dig som önskar en mer gedigen utbildning för fritidsbåtlivet. Med utbildningsbeviset får du framföra fartyg upp till 20 brutto i inre fart med maximalt 12 passagerare. Inga förkunskaper krävs, utan du kommer få lite förstudier innan kursen att genomföra online.

Kursintyg

Du väljer förutom kursdatum även ett examinationsdatum som vi rekommenderar ligger max två veckor efter avslutad kurs. Examinationen skrivs i våra utbildningslokaler på Stockholm Training Port. Examinationsavgiften är 1 250kr och betalas med faktura. Om du utöver detta önskar stämplar för Kustskepparintyg, VHF/SRC och Radar i din blå intygsbok kostar detta 625kr per stämpel.

Kursinnehåll

Upplägg:

Kursen består av totalt 40 timmar teori och praktik förlagt på antingen en hel vecka måndag-fredag eller fyra vardagskvällar + två helger. Vi varvar föreläsningar med att gemensamt göra uppgifter och praktiska delar, som radarpraktik och sjösäkerhet. Navigationsgruppen är godkänd utbildningsanordnare och utbildningen hos oss är godkänd av Transportstyrelsen.

Aktuella kursdatum finner du längre upp på sidan under Kursdatum.

Innehåll:

Navigation inomskär- och utomskär i både dagsljus och mörker, sjösäkerhet, sjövägsregler, VHF/SRC, radar, internationella sjötrafikföreskrifter, brand och sjukvård. Kursen är en utveckling av den gamla Skepparexamen.

Litteratur:

Kursen föregås av förstudier där du inför kursen läser igenom vissa delar av litteraturen. Önskar du köpa till litteratur till kursen gör du det vid bokningstillfället. Vi använder oss av 5 st läroböcker (Navigation för fartygsbefäl klass 8, Radar i skärgården, Sjötrafikföreskrifter mm, Radiokommunikation till sjöss VHF/SRC, Kort 1) och en övningsbok (Båtkörkortet – övningsbok) samt 2 st övningssjökort 616 och 61, passare, transportör och linjal. Litteraturpaketet kostar 1325:- inklusive frakt och skickas hem till dig innan kursstart.

Läkarintyg: 

För att få ut din examen krävs ett läkarintyg för sjöfolk. Intyget är giltigt i fyra år och är ett krav för att få jobba till sjöss. Under examinationen besöker vår sjöfartsläkare oss och du gör din undersökning och får ditt intyg i handen direkt. Intyget kostar 800 kr och tillkommer utöver provavgiften, kostnaden faktureras efter genomförd läkarundersökning.

Övrigt

Det finns möjlighet att värma matlåda på plats hos oss. Annars så erbjuder området runt Stockholm Training Port olika restauranger för lunch. I närheten finns även en välsorterad Ica-butik där du kan köpa enklare lunch eller mellanmål. Vi bjuder på kaffe, te och frukt under hela kursen för att hålla energin på topp!

Kostnader

Pris:12.995 SEK
Litteraturpaket: 1325 SEK (inkl. frakt)

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fartygsbefäl klass 8 och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 13 recensioner
Skriv en recension
4/5
Niklas Faager
22 nov 2014

Bra och tydlig information inför kurserna och trevlig och bra personal.

4/5
Magnus Kvist
23 okt 2014

En bra och rolig kurs med varierat innehåll och entusiastiska lärare. Dock var examinationen såpass enkel att klara att det kändes som att man knappt hade behövt vara med vid ku...

Visa hela
5/5
calle
22 okt 2014

Grymt intressant, bra lärare som verkligen var bra

Navigationsgruppen
Kaj 1 Frihamnen
Stockholm Training Port Stockholm

Navigationsgruppen - Vi utbildar dig!

Vi utbildar dig inom båtlivet oavsett nivå, ålder och förkunskaper. Med gedigen erfarenhet och passion för skärgård och båtliv delar vi med oss av våra egna erfarenheter och kunskaper när du går en utbildning dig hos oss. Vi är en...

Läs mer och visa alla kurser med Navigationsgruppen

Highlights