Visa kurser.se som: Mobil

Maskinbefäl klass VIII

Sjöskolan på Beckholmen
Kursinformation
Stockholm
3 dagar
4 250 SEK
Kommande starter
Stockholm
2020-02-28 09:00  
4 250 SEK
2020-03-20 09:00  
4 250 SEK
2020-05-15  
4 250 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Lär dig hur en motor fungerar i Stockholm

Maskinbefäl klass VIII är en kurs som ger dig kunskaper i hur en motor fungerar och hur ett mindre fartygs maskineri är uppbyggt. Kursen kan vara ett krav för dig som kör yrkesmässigt eller en mycket bra utbildning för dig som vill ha relevanta kunskaper om maskineri i yrkes- och fritidsbåtar.

Transportstyrelsen kräver att du som använder båt med kapacitet över 405 kW yrkesmässigt har examen för Maskinbefäl klass VIII. För dig som har en mindre maskin och kör kommersiellt krävs relevant erfarenhet. Den här kursen är ett bra sätt att få sådan!

Kurstider
Våra kurser är på tre hela dagar i rad + plus tid för examination en kväll någon eller några dagar efter kursslut.

Läkarintyg för sjöpersonal
Vid examinationen måste du uppvisa ett hälsointyg för sjöfolk med god hörsel, syn och färgseende.Vi hjälper gärna till med kontakt till läkare godkänd av Transportstyrelsen.

Instruktör för kursen är Christer Branzell, han har tidigare varit servicechef på ett stort varv, Rindö Marine AB. Han kan ge dig många exempel från den verkligheten! Idag driver han egen verksamhet och är auktoriserad Volvo Penta mekaniker, även därifrån finns mycket att hämta från det levande båtlivet.

Utbildningens innehåll

  • Grundkurs kolvmotorn med såväl diesel som bensinmotorer
  • Grundkurs el med likström och växelström
  • Grundkurs hydraulik med propellrar och växlar

Lokal
Hus 526, Beckholmen, Stockholm. Gratis p-plats.

Målgrupp

Det finns inga krav. Vid examinationen krävs giltigt läkarintyg, med godkända värden för syn och hörsel. Kurslitteratur och arbetsmaterial tillhandahåller vi vid kursstart eller skickar i förväg till fraktkostnad.

Kostnader

Kursen Maskinbefäl kostar 4.250 kr. Kostnad för litteratur tillkommer med 350 kr och kostnad för examination med 1.020 kr. Alla priser exkl moms.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Maskinbefäl klass VIII.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 34 recensioner.

Peter
(5)
Mycket lärorik och intressant kurs. Kräver en
Patrik Samuelson
(4)
jag gick kursen som fritidsskeppare -dvs med ambition att lära mig för eget bruk och inte för att få behörighet: Jag hade hoppats på större del praktik då det finns flera motorer att skruva på men i praktiken var det bara dryga timmen med motorskruvande (sätter betyg 4 pga detta) , dock var innehållet i kursen mycket interessant meden bra engag...
Visa hela
Michael
(5)
En mycket lärorik kurs om än mycket intensiv. Bra pedagogik och alltid trevligt bemötande. Man känner sig välkommen mao. Har precis bokat in en annan kurs på sjöskolan. Kan verkligen rekommendera sjöskolan Beckholmen.

Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen - Båtkurser för proffs och nybörjare både i Stockholm & Göteborg

Ett stenkast från Stockholms city ligger Sjöskolan på Beckholmen. Här hittar du ett av Sveriges bredaste kursutbud av nautiska och marina kurser. Oavsett om du vill kunna ta dig ut i skärgården på fritiden eller om du vill utbilda dig...


Läs mer och visa alla kurser med Sjöskolan på Beckholmen

Kontaktuppgifter till Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen

Beckholmen Hus 526
115 21 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 34 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 664 recensioner.
Läs recensioner