Fartygsbefäl för dig som har en färsk kustskeppare

Sjöskolan på Beckholmen
Kursinformation
Stockholm
3,5 dagar
2023-03-30 09:00
7 140 SEK Momsfri
Svenska

Kursbeskrivning

Fartygsbefäl

Kurs i Fartygsbefäl klass VIII

Vill du börja köra båt kommersiellt? Fartygsbefäl klass XIII är ett krav för dig som vill framföra en båt över 6 meter kommersiellt, vare sig du har passagerare eller inte. Kanske du kör en mindre charterbåt, taxibåt, bogserbåt eller använder din båt i yrket på annat sätt.

Kursen i Fartygsbefäl klass VIII är en bred utbildning med navigation, radar, VHF/SRC, säkerhet med såväl brand- som livflotteövning, lagstiftnings- och ansvarsfrågor med mera. Med den här utbildningen får du ha max 12 passagerare och köra i inre fart, med en båt upp till 20 bruttoenheter (volym).

Har du genomfört Kustskepparintyget under det senaste året har du möjlighet att tillgodoräkna dig den utbildningen på examensdagen för Fartygsbefäll klass VIII. Du slipper då genomföra navigationsdelen på Fartygsprovet.

Allt fler privatpersoner går kursen
Även om kursen är utformad efter kommersiellt bruk är det allt fler fritidsbåtsägare som går den här kursen eftersom den omfattar en rad olika saker som är lika viktiga för dig som kör privat. Hos oss ingår praktiska övningar med livflotte i havet (året om) - en erfarenhet som alla elever uppskattar.

Kursinnehåll:

  • Teori och praktik på radar
  • VHF/SRC
  • Stabilitet
  • Meteorologi
  • Brandskydd
  • Hälso- och sjukvård
  • Nödsituationer; olika kommunikationsmetoder.
  • Passagerarsäkerhet och personlig säkerhet; säkerhetsorganisation ombord, utrustning lagar och förordningar.
  • Övning med livflotte i havet året runt


Läkarintyg för sjöpersonal

Vid examinationen måste du uppvisa ett hälsointyg för sjöfolk med god hörsel, syn och färgseende. En läkare kommer hit under kursens gång!

Examinatorerna är aktoriserade av Chalmers eller Sjöfartshögskolan i Kalmar.

Målgrupp

Förkunskaper
Kustskeppare ej äldre än 1 år, på examens dagen.

Kostnader

5.900 kr exkl kurslitteratur och arbetsmaterial (700 kr). Examinationskostnaderna betalas direkt till examinatorn: 360 kr för VHF och 1.000 kr för slutexamination alla priser exkl. moms.

Intresseanmälan

Intresserad av Fartygsbefäl för dig som har en färsk kustskeppare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Nicola

Duktiga lärare som lärde ut allt som krävdes för att få fartygsbefäl VIII. Teori varvas med praktiska övningar vad som gör kursen lättsmält. Mycket av kunskapen är dessutom användbar utanför sjölivet, HLR och brandsläckning kan man aldrig öva för lite. Kursens innehåll är alltid viktigast men att det ingår fina lokaler direkt intill vattnet sa...

Visa hela
Ted

Jättetrevligt mottagande från erfarna och pålästa instruktörer, glada och engagerade kursdeltagare - kommer att återvända för fler kurser!

Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen - Båtkurser för proffs och nybörjare både i Stockholm & Göteborg

Ett stenkast från Stockholms city ligger Sjöskolan på Beckholmen. Här hittar du ett av Sveriges bredaste kursutbud av nautiska och marina kurser. Oavsett om du vill kunna ta dig ut i skärgården på fritiden eller om du vill utbilda dig...


Läs mer och visa alla kurser med Sjöskolan på Beckholmen

Kontaktuppgifter till Sjöskolan på Beckholmen

Sjöskolan på Beckholmen

Beckholmen Hus 526
115 21 Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 1182 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Fartygsbefäl för dig som har en färsk kustskeppare, fyll i följande uppgifter: