Visa kurser.se som: Mobil

Veganska smårätter och festmat

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Trollhättan
6 timmar
2019-10-27 10:00
495 SEK

Kursbeskrivning

Detta är kursen för dig som vill utforska och utvidga kunskaperna kring det veganska köket och lära dig tillaga olika smårätter och festmat som passar för olika arrangemang.

Om kursen
Här är kursen för dig som älskar mat som smälter på tungan! Vi lär oss laga olika rätter som passar på ett festligt buffébord men även var för sig. Vi går igenom hur man kan förbereda rätterna och även tips och tricks hur man kan lägga fram det så det ser frestande ut. Vi lär oss bl a att göra beet wellington, pakora med en överraskning, BBQ blomkål, perfekt taco med pulled jackfruit, fräscha tillbehör, krämig och fermenterad cashewdressing, raw brownie men vi ska även hinna med att göra den perfekta hummusen. En fullspäckad dag med mycket inspiration med andra ord!

För vem
Kursen vänder sig till dig som är intresserad av vegansk mat och gillar att stå i köket, annars inga förkunskaper utan passar både för nybörjare och för dig som har lite vana i köket. Några av rätterna innehåller nötter och är inte lämplig för dig som är nötallergiker.

Kursledare
Therese är utbildad kostrådgivare och specialiserar sig på vegansk kostrådgivning på vegomat.se och hon har tillsammans med sin sambo drivit en ekologisk catering i Oslo de senaste 5 åren. Alla menyer på cateringen var baserad på säsongens råvaror från lokala bönder med vegetarisk mat i fokus. Hon har bred kunskap om hur mat påverkar kropp och själ och även hur man förhöjer smaker och vågar exprimentera mer i köket. Therese håller i ett flertal veganska kurser för Medborgarskolan.  

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kostnad för råvaror tillkommer, ca 175 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med egen diskhandduk, förkläde och burk/matlåda ifall det blir mat över. Du får ett häfte med inspiration och recept.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Veganska smårätter och festmat.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Veganska smårätter och festmat!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner