Keramik, förälder-barn (Knipplagatan)

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
18 timmar
Pris
2 795 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar
Pris
2 795 SEK
Nästa kurstillfälle
8 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Detta är en kurs som riktar sig till dig som är förälder och som vill göra något så roligt som keramik tillsammans med ditt barn.

Detta är en kurs som riktar sig till dig som är förälder och som vill göra något så roligt som keramik tillsammans med ditt barn.

INNEHÅLL
Keramik är mer än att dreja. Du får även lära dig de olika teknikerna som tumma, kavla, ringla och dekorera. Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Vi går igenom grunderna i glasyr teknik.

Arbetet är fritt och hänsyn tas till deltagarnas önskemål och förväntningar.

UPPLÄGG
Ni får lära er grunderna inom keramiken där drejning ingår. Kursen erbjuder er fritt arbete med hjälp av olika tekniker: tumma, kavling, ringla, skulptera, dreja, engob målning och glasering. Den 9/9 kl.10.00- 12.15 kommer man och glaserar det man har gjort efter skröjbränningen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av keramik. Du arbetar fritt med leran och du som är nybörjare får en genomgång av de olika grundteknikerna. Allt utgår ifrån deltagarens behov och nivå.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kostnad för lera tillkommer. Priset ligger idag på 95:-/kg (inklusive glasyr och bränning). Vi använder oss av stengodslera som sintrar (blir tät vid bränning och kan hålla vätska) bra.

BRA ATT VETA
Kurspriset gäller för ett barn 7-15 år och en vuxen.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

8 juli, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Keramik, förälder-barn (Knipplagatan) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights