Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Teckna Manga, från 12 år

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
10 timmar
2020-11-05 17:00
995 SEK

Kursbeskrivning

Manga betyder tecknade serier på japanska och innefattar all typ av tecknade serier, inte bara japanska. I Sverige har mangan blivit den typiska japanska serieteckningen som kännetecknas av figurer med stora ögon och oproportionerliga kroppar men i Japan är serier så mycket mer.

Innehåll
Vi tecknar, testar och provar olika tekniker för serietecknandet. Till en början kommer vi gå igenom grunderna till att skapa intressanta karaktärer. Vi går in för att skapa egna berättelser och illustrationer.

Teori och praktik varvas, men fokus ligger på det kreativa skapandet.
Vi kommer ha en fortsättningskurs från v.45 där vi kommer fördjupa oss lite mer i mangatecknandet.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Mimmi har illustrerat manga sedan 2007.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik. 

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Du behöver bland annat skissblock, blyertspenna, radergummi och en tunn svart tuschpenna, men ni får gärna ta med er egna färgpennor, akvarell etc.
Första lektionen kommer det finnas blyertspennor och papper tillgängligt.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.                                    

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teckna Manga, från 12 år.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teckna Manga, från 12 år!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner