Visa kurser.se som: Mobil

Släktforskning forskarträffar under handledning (varannan vecka)

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Mariestad
24 timmar
2019-10-22 18:00
895 SEK

Kursbeskrivning

En kurs för dig som vill fortsatta släktforska i grupp tillsammans med andra vana släktforskare. Här fördjupar vi oss i livets skeden, de fyra stånden, gårdsägande m m.

Om kursen
Du får hjälp med att lära dig att tyda och förstå svårläst handstil och lösa problem. Har du kört fast eller hamnat vid vägs ände, får du hjälp med att komma vidare.

Den som vill kan även följa med på resa till Göteborgs Landsarkiv. Den här forskarkursen är den enda i Norra Skaraborg med tillgång till alla släktforskarhjälpmedel dessutom alltid av senaste upplagan.

Kursen går varannan vecka, ojämna veckor. Resan till Landsarkivet sker via samåkning till självkostnadspris.

För vem
Du har kunskaper om kyrkbokföring, skattelängder och domstolsarkivet.

Referenser från tidigare deltagare i Släktforskning
"Man är lycklig över att en så kunnig person finns... Christers engagemang och generositet med att hjälpa till är fantastiskt"
"Kursen har motsvarat alla mina förväntningar"
"Kursledaren är enormt kunnig"

Kursledare
Christer Bengtsson har hållit kurser i släktforskning hos Medborgarskolan under många år. Han brinner för sitt ämne och är även aktiv inom styrelsen i Mariestads släktforskarförening. En av Christers specialiteter är att han är mycket bra på att läsa gammal handstil.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Alla kursdeltagare använder boken "Släktforska steg för steg". Boken beställer deltaganra själva, aktuell prisuppgift finns på www.bokus.se Vänta med att beställa boken tills du får meddelande om att kursen startar.

Medborgarskolan har avtal för deltagarabonnemang hos Arkiv Digital. Du kan teckna ett elevabonnemang när du går släktforskningskurs hos oss: "allt-i-ett-abonnemang" 13 veckor för 395 kr.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Släktforskning forskarträffar under handledning (varannan vecka).

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Släktforskning forskarträffar under handledning (varannan vecka)!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner