Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs, noveller - kreativt skrivande

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
18 timmar
2021-09-20 18:45
1 825 SEK

Kursbeskrivning

Längtar du efter att förvandla skrivdrömmarna till skrivvana? Har du många påbörjade texter som aldrig blir färdiga eller vill du skriva en bok någon gång men är osäker på var du ska börja? Kanske har du aldrig testat, men är nyfiken.

Innehåll
I den här kursen ges du chans att utforska det kreativa skrivandet samtidigt som du arbetar med en egen novell. Kursen består av praktiska övningar samt att läsa varandras texter och ge respons så att vi utvecklas tillsammans. Du får hjälp och stöd med att utveckla din idé till färdig historia, och feedback under skrivprocessen. Du kan ha en påbörjad historia eller en blank sida, och du väljer vilken genre du vill. Det viktigaste är att du har skrivlust! Under sex träffar tittar vi närmare på novellformen, samt går igenom berättandes byggstenar utifrån gruppens önskemål—till exempel dramaturgi, karaktärer, perspektiv och konflikt. Du får verktygen och modet att berätta, att bli klar, och att komma vidare med ditt skrivande efter kursens slut.

För vem
Detta är en grundkurs så inga förkunskaper krävs. Du lär dig grunderna till kreativt skrivande i kursen.

Kursledare
Kursledare, Kajsa Paulsson.Kajsa har skrivit hela livet. Utöver litteraturstudier vid Göteborgs Universitet har hon gått Angereds Författarskola och även senast Långholmens författarlinje. Hon har också deltagit i uppläsningar, litteraturfestivaler och medverkat i antologier. Vintern 2020 medverkade hon i Föreningen Arbetarskrivares antologi Världen vi lämnar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Ta med papper, penna och radergummi.
Om du vill använda dig av laptop går det också bra.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skrivarkurs, noveller - kreativt skrivande.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skrivarkurs, noveller - kreativt skrivande!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner