Visa kurser.se som: Mobil

Plastbanta hållbart

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
3 timmar
2019-10-05 11:00
250 SEK

Kursbeskrivning

Samhället kan inte klara sig utan plast, och all plast är inte dålig. Men det finns plast som innehåller farliga kemikalier och det är framför allt mjukgjord plast som kan vara riskabel. Plaster som är mjukare än lego och liknande är ofta problematiska. Det är tillsatsämnen i dessa plaster som kan ge hälsorisker

All plast är inte farlig, men det finns vissa plastsorter som är problematiska från hälso- och miljösynpunkt. Därför har allt fler miljövänner börjat plastbanta.

Innehåll
Plast är i dag ett miljöproblem, vi ska prata om vad man kan ha som alternativ, man behöver inte slänga all plast bara för att det är hemma om man nu inte har sådant som läcker gifter man behöver inte köpa nytt heller utan kan göra fynd på loppisar, bla hur man rengör en begagnad gjutjärnspanna.

För vem
För dig som vill leva hållbart.

Kursledare
Lilian Svensk är utbildad miljöinformatör. Hon är även växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svampar, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Plastbanta hållbart.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Plastbanta hållbart!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner