Visa kurser.se som: Mobil

Möbelsnickeri

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
40 timmar
3 495 SEK

Kursbeskrivning

Designa och gör dina egna möbler och få dem precis som du vill ha dem.

Innehåll
Här får du möjlighet att under handledning arbeta med ditt egna möbelprojekt i en utrustad snickeriverkstad. Du lär dig grunderna i möbelsnickeri. Du får även lära dig om träslag och verktyg.

Vi går igenom vad du ska tänka på när du arbetar trä, hur du väljer virke, hur olika träslag krymper och vad du bör veta om exempelvis fiberriktningar. Undertiden du arbetar med din egen möbel får du de kunskaper som krävs för just ditt projekt.

Det är bra om du har en idéskiss till vad du vill arbeta med. Om du är nybörjare tänk på att inte ha för komplicerat arbete, du kan också arbeta vidare med ett redan påbörjat projekt.

Tag kontakt med Medborgarskolan för mer information och om du är nybörjare för att ta reda på vad som kan vara bra att börja med som objekt.  elisabeth.riisager@medborgarskolan.se 

Vid första kurstillfället går vi igenom ritningar och materialval, material införskaffas till andra tillfället på egen hand .

För vem
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av möbelsnickeri.

Kursledare

Våra kursledare är utbildad trähantverk och möbelsnickare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Material ingår inte i kursavgiften. Material till din möbel tillkommer. Ta även med skissblock och penna.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/​ Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Möbelsnickeri.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Möbelsnickeri!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner