Visa kurser.se som: Mobil

Medicinsk yoga nivå 1

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Lysekil
10 timmar
2019-09-18 10:00
1 695 SEK
Kursbeskrivning

Kursbeskrivning

Medicinsk yoga är ett verktyg för självläkning och bygger på enkla pass med enskilda övningar och meditationer som passar för hemmabruk. Övningarna är hämtade ur den klassiska Kundaliniyogan.

Om kursen
Medicinsk yoga passar dig som vill bli mer medveten om din kropp, din andning och hitta möjligheter att skapa balans såväl kroppsligt som mentalt. Yogan arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens olika system samtidigt och fokuserar på att ge dig redskap för att själv kunna komma igång och utöva yoga hemma. Vi kommer bearbeta och gå igenom de tre startpaket som ingår i medicinsk yoga. Varje program verkar på djupet och har många terapeutiska effekter. Vi lägger mycket fokus på djupandning som är grunden i medicinsk yoga. Övningar för ländrygg, axlar, baksidan av ben, säte samt rotationer och böjningar i sidled som sedan avslutas med meditation och avslappning. Övningarna görs sittande på golvet alternativt sittande på en stol.

För vem
Kursen vänder sig till alla så inga förkunskaper krävs. Även du som tränat tidigare är välkommen.

Kursledare
Karin Braathen är i grunden utbildad friskvårdskonsulent och idrottsmassör. Hon började succesivt använda yoga på sina klienter och insåg vilket fantastiskt verktyg det var för att få både kropp och själ i balans. Hon arbetar nu som yogainstruktör på gym, företag, spa och på sin klinik. Hon håller klasser i MediYoga, senioryoga, Hathayoga, gymyoga och sittyoga. Hon har även gått steg 2 i MediYoga, vilket är en helt ny vidareutbildning inom MediYoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Yogamatta och filt finns att låna.

Bra att veta
Omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10% rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Medicinsk yoga nivå 1.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medicinsk yoga nivå 1!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner