Visa kurser.se som: Mobil

Medicinsk yoga, nivå 1

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
12 timmar
2022-02-08 18:00
1 645 SEK

Kursbeskrivning

Medicinsk yoga är ett verktyg för självläkning och bygger på enkla pass med enskilda övningar och meditationer som passar för hemmabruk. Övningarna är hämtade ur den klassiska Kundaliniyogan.

Innehåll
Yogan arbetar på många olika nivåer och med flera av kroppens olika system samtidigt. Medicinsk yoga passar dig som vill bli mer medveten om din kropp, din andning samt hitta möjligheter att skapa balans såväl kroppsligt som mentalt. Övningarna görs sittande på golvet alternativt sittande på en stol och vi avslutar passet med meditation och avslappning. 

För vem
Kursen vänder sig till alla så inga förkunskaper krävs. Även du som tränat tidigare är välkommen.

Kursledare
Karin Braathen är i grunden utbildad friskvårdskonsulent och idrottsmassör. Hon började succesivt använda yoga på sina klienter och insåg vilket fantastiskt verktyg det var för att få både kropp och själ i balans. Hon arbetar nu som yogainstruktör på gym, företag, spa och på sin klinik. Hon håller klasser i MediYoga, senioryoga, Hathayoga, gymyoga och sittyoga. Hon har även gått steg 2 i MediYoga, vilket är en helt ny vidareutbildning inom MediYoga.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Yogamatta och filt finns att låna.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Dusch och omklädningsrum finns.

Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Medicinsk yoga, nivå 1.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Medicinsk yoga, nivå 1!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner