Visa kurser.se som: Mobil

Läxhjälp, årskurs 6-9

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
10 timmar
2020-09-12 13:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är för dig som går i grundskolan i årskurs 6-9. Du behöver lite extrahjälp i lugn och ro i 1,5 tim på lördag eftermiddag av en legitimerad och erfaren språklärare för att kunna förstå och göra klart dina läxor. Du lär dig dessutom mer om studieteknik i praktiken.

Innehåll
Vi är endast en liten grupp med max 5 deltagare. Vi utgår från det du har i läxa och det skolmaterial du har med dig till kurstillfället. Kursledaren ägnar tid åt var och en av deltagarna för att förklara, vägleda och rätta, men ger aldrig svaren rakt av. 

Datorer, laptops och skolmaterial från deltagarnas respektive skola tas till Medborgarskolan under eget ansvar av deltagaren.

För vem
Denna kurs vänder sig till dig som går i årskurs 6, 7, 8 eller 9. Du kanske inte hinner göra klart dina läxor i tid eftersom du har mycket annat att göra under veckan efter skolan. Du behöver därför sitta i lugn och ro i 1,5 tim på lördag eftermiddag och få hjälp av en legitimerad och erfaren språklärare för att kunna förstå och göra klart dina läxor. Du lär dig dessutom mer om studieteknik i praktiken. 

Kursen hålls helt på svenska med inslag av målspråk (franska, engelska, spanska) vid behov av läxhjälp i dessa tre ämnen.

Kursledare
Stéphanie Cheyda Fahlquist är fransyska, legitimerad och erfaren språklärare i franska, spanska och engelska inom svensk grundskola och gymnasieskola. Förutom sin 6-åriga svenska lärarutbildning vid Umeå universitet, har hon dessutom studerat språk och litteratur i 2 år vid La Sorbonne universitet i Paris innan hon flyttade till Sverige i början av 90-talet.
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Vi utgår från det du har i läxa och det skolmaterial du har med dig till kurstillfället. Datorer, laptops och skolmaterial från deltagarnas respektive skola tas till Medborgarskolan under eget ansvar av deltagaren.

Bra att veta
Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Läxhjälp, årskurs 6-9.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Läxhjälp, årskurs 6-9!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner