Visa kurser.se som: Mobil

Kalligrafi nybörjare

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Uddevalla
14 timmar
2021-08-28 10:00
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Du lär dig skriva med glädje och inspiration för vardag och fest, t ex till texter som ordspråk, inbjudningar, monogram och gratulations- eller placeringskort.

Utifrån rådande läge har vi begränsat antalet deltagare på kursen till max 6 deltagare. Tillsammans hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast delta när vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt att hålla avstånd till varandra. Tack för visad hänsyn och varmt välkommen!

Innehåll

Kalligrafi betyder skönskrift. Under kursen lär du dig skriva med några grundläggande kalligrafistilar (Engelsk grundstil och Italiensk kursiv) och tillämpar sedan dessa på olika arbeten som t ex gratulations- och placeringskort. Med enkla kompositioner, vackra bokstäver och personliga tips tränar och skapar du texter och ornament som du kan använda för olika tillfällen.

Kursen tar upp materialkunskap, lite bokstavshistorik, olika bokstavsformer och den hantverksmässiga skrivtekniken steg för steg. Teoripass varvas med massor av praktiska övningar och du får ökade kunskaper i lämpliga etapper.

Helgkurs 28-29 augusti; lördag-söndag kl 10.00-16.00.

För vem
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och vuxen.

Kursledare
Din kursledare Sandra är utbildad grafisk designer och arbetar som frilans i Sverige och internationellt.

Våra kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett engagerande sätt. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Förslag på material får du i din kallelse innan kursstart. Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Mot uppvisande av din kallelse/faktura får 15 procents rabatt på kalligrafimaterial på Hallmans Bokhandel i Uddevalla.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt att hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Det blir tid för lunch under dagarna så medtag gärna fika/lunch. I våra lokaler finns både kylskåp och micro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kalligrafi nybörjare.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kalligrafi nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner