Inga recensioner än

Jaktledarutbildning

Längd
9 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
2 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Jaktledarutbildning är en bra och viktig utbildning för dig som ingår i ett jaktlag eller skall vara jaktledare i ditt jaktlag.

Innehåll
Utbildningen syftar till att klara ut vilka skyldigheter och rättigheter jaktledaren har och hjälper också till att ge stöd i rollen som ledare och coach. Hur hanterar man egentligen alla de svåra frågor som kan uppstå under en jakt? Vidare kan blivande jaktledare få tips om hur man underlättar arbetet, delegerar ansvar och hur man kan göra för att öka säkerheten under jakt.

Kursen är för dig som är jaktledare eller vill bli jaktledare. Många jaktlag vill att deras jaktledare är utbildad och många markägare som arrenderar ut mark för jakt har detta som krav.  Kursen innefattar teoretiska genomgångar med diskussioner och gruppövningar samt uppmaningar om praktiska övningar med det egna jaktlaget.

För vem
Förkunskaper motsvarande fullständig Jägarexamen krävs. Att du har erfarenhet av jakt är stor fördel men inget krav.

Kursledare
Mattias Hyllén Kruse ursprungligen från Skåne men har bott i Skaraborg sedan 2008. Han har i dagsläget 4st hundar, främst Wachtelhund men även Jämthund, används inom jakten men även eftersök.

Mattias är godkänt via Jägarnas Riksförbund att utbilda Jaktledare - en utbildning som är godkänd av alla större skogsbolag mm.

Mattias är ansluten till NVR som eftersöksjägare sedan över 10 år tillbaka och sedan årsskiftet även samordnare. Han är också provledare för jägarexamen, både teori och praktiska momenten.

Kursmaterial
Kursmaterial i form av kopierat material ingår. Kostnad för en eventuell bok tillkommer.

Fika och lunch
Förmiddags- och eftermiddags fika ingår. Viktigt att eventuella allergier meddelas i meddelanderutan vid anmälan.

Lunch ingår inte: För dig som vill ta med lunch så finns mikrovågsugn att värma maten i. Ledaren kommer även ta upp eventuella beställningar vid kurstillfället för leverans till Medborgarskolan.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 september, 2023

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Jaktledarutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights