Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Hundkurs - valp

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Halmstad
21 timmar
2020-11-07 10:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

Din valp har mycket att lära sig inför livet tillsammans med dig och övriga medlemmar i den nya flocken. Även du som ägare behöver lära sig saker som förenklar ert gemensamma liv. Ge er båda goda förutsättningar genom att gå en kurs med din valp.

Innehåll
Valpen skall vara 12 veckor gammal och ha fått alla sina korrekta vaccineringar, alltså även den som kallas tolvveckorsvaccinering. Med hjälp av praktiska övningar tränar vi enkla moment som inkallning, sitt, ligg och gå utan att dra. Vi tränar även kontaktövningar, social träning, ledarskapsövningar och mycket mer. Målet är att du och din hund ska fungera bra tillsammans och ute i samhället. Du kommer bl. a. lära dig om:

• Vaccination
• Utrustning
• Försäkringar
• Hundens beteende
• Ledarskap
• Dressyr
• Hunden och lagen.

Kursen går en gång i veckan under sju sammankomster på samma dag och tid. De fem första träffarna omfattar både teoretiska genomgångar och praktiska övningar medan de två sista enbart är praktik. En av träffarna kommer att förläggas ute i skogen där vi tränar spår med valparna.

För vem
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursledare
Hans Norling är instruktör med instruktörsutbildning från SBK. Han har tre egna hundar, Yondo och Haxim som båda är av rasen saluki och Kite som är en belgisk vallhund. Hans har ett tävlingsförflutet som lydnadsförare med bland annat deltagande i två SM på meritlistan.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ett kompendium ingår i kursavgiften och delas ut på kursen. Vi kommer att vara en stor del utomhus så anpassa din klädsel efter rådande väderlek. Använd vanligt koppel och halsband till valpen under kurstid. Flexikoppel och andra liknande anordningar får inte användas under kurstid.

Bra att veta
Din valp ska vara frisk när den kommer till valpkursen och ska vara försedd med de vaccinationer som krävs enligt SKK:s rekommendationer. Valpen bör vara välrastad när den kommer till kursen. Första träffen är utan hund!

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böcker hos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hundkurs - valp.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hundkurs - valp!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner