Visa kurser.se som: Mobil

Graffitikonst - väggmålning, kvinnor 50+

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
12 timmar
2021-05-15 10:00
1 395 SEK

Kursbeskrivning

Graffiti är en konstform i sig själv, utövaren är i allmänhet anonym eller använder täcknamn. Begreppet togs först upp av arkeologerna, men också folklivs- och språkforskare kan hämta information ur graffiti.

Bruket att meddela sig på väggar och murar utan censur förefaller djupt rotat, internationellt spritt och flera tusen år gammalt. Graffiti har bl.a. påträffats vid utgrävningarna i Pompeji, i Roms katakomber och i medeltida kyrkor, utformningen och budskapen är oförändrat in i vår tid.

Innehåll
Vi kommer att gå igenom Graffitins grunder och uttrycksmedel, du lär dig skissteknik, skuggningar, schatteringar och hantera sprayburken. Vi kommer att lägga minst ett kurstillfälle utomhus och måla på tillåten vägg.

 

För vem
Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till kvinnor 50+


Kursledare

Jag heter Mikaela Wallin och har äran att få kalla mig graffitimålare. Den titeln innehåller så mycket olika associationer så nu ska jag försöka förklara vad det betyder för mig. 

 

För mig så handlar graffiti om att ta plats. Att göra sig själv hörd. Graffiti är konst i rörelse, det är inte statiskt. Det finns inte ett visst sätt som man målar graffiti på utan alla har sina olika stilar. Självklart så finns det en ide (som inom alla konstnärliga inriktningar) om hur man målar på "rätt" sätt men är man klok så förstår man att till och med de reglerna är till för att brytas :)

 

Så det handlar alltså om att bryta mot normer, att göra sig själv synlig och att ta plats med sin kropp och sitt uttryck i det offentliga rummet. När du målar med en sprayburk så måste du använda hela kroppen för att det ska bli något. Du kan inte stå still och vänta på att färgen ska visa dig vägen. Burken lever sitt eget liv och du måste vara med och skapa tillsammans med den. Det blir aldrig som man tänkt sig och det tycker jag är charmen med det hela. 

 

Jag tycker om att måla djur, i starka färger och gärna så stort som möjligt. Ju större målningen blir desto mindre kontroll har jag över hur uttrycket blir. Jag vill gärna ha kontroll över allt hela tiden men jag vet av erfarenhet att det bli bäst ju mer jag släpper taget om att det ska bli på ett visst sätt. Det är detta som jag vill ge vidare till er, att lära sig att släppa kraven på prestation och börja leka mer. Att vara kreativ och måla ska vara kul, det ska kännas roligt och inspirerande och att man känner att man utvecklas. Självklart så ska det vara utmanande också men inte så att man stagnerar. Det här kommer inte vara prestationsbaserat. 

 

Jag kommer lära er en del grunder, berätta om hur jag har tar mig an väggen men sen vill jag att ni ska nyfiket utforska och hitta det sättet som passar för just det ni vill uttrycka. 

 

Förutom att måla så pluggar jag också en kandidat i konsthantverk på HDK här i Göteborg men det kan jag berätta mer om under kursen om ni är nyfikna. 

 

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Material ingår  inte  kursavgiften det tillkommer 300:- för färgburkar. Till första kurstillfället bör du ta med dig: blyertspennor 2B och 6B samt några i olika hårdhetsgrader, teckningspapper eller skisspapper

Bra att veta
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Graffitikonst - väggmålning, kvinnor 50+.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Graffitikonst - väggmålning, kvinnor 50+!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner