Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Föreläsning: Stor kirurgi med små medel

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
1 timme
2020-10-15 18:00
0 SEK

Kursbeskrivning

Dr Erik Erichsen, känd som Rebellkirurgen, berättar om livet som kirurg på Etiopiens landsbygd där bristen på resurser tvingade honom att operera med cykelekrar, fiskelina och borrmaskin. Varning för starka bilder!

Innehåll
Han kallas för Rebellkirurgen – efter tio år som nyfiken, uppfinningsrik och okonventionell läkare på landsbygden i Etiopien. Erik delar med sig av reseberättelser, samhällskritik, dramatik, blod och humor. Eriks bilder och filmklipp från de tio åren som kirurg i Etiopen är i många fall otäcka och visar en verklighet som vi i Sverige inte är vana vid.

Läs artikeln om Rebellkirurgen här

När filmen “Rebellkirurgen” visades på SVT juni 2017 skedde det som man försökt förhindra under decennier. Nageln i ögat, den uppkäftiga invandraren som vägrade rätta sig i lede,t framställdes som det alla visste att han egentligen var: en virtuos med skalpellen som vände på himmel och jord för sina patienter.

Historien tar dig från Palmetidens Sverige till Etiopiens landsbygd och Kambodjas djungel. En episk berättelse om kampen mot förtryckande auktoriteter, ansiktslösa byråkrater, hopplösa odds och inre demoner.

Den överraskande enorma positiva respons som dokumentärfilmen Rebellkirurgen resulterade i gav Erik inspiration till att skriva boken med samma titel. Du kommer att ha möjlighet att köpa Eriks bok i samband med föreläsningen. Boken är en modern version av “Den fula ankungen”, fast helt autentisk. Den handlar om kirurgen som inte passade in.

Föreläsare
Dr Erik Erichsen.

Bra att veta
Föranmälan krävs och är bindande.

Alla kursstarter/föreläsningar är preliminära. Du får en kallelse till föreläsningen med definitivt startdatum cirka en vecka före föreläsningen äger rum.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Föreläsning: Stor kirurgi med små medel.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Föreläsning: Stor kirurgi med små medel!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner