Visa kurser.se som: Mobil

Existentiell hälsa - livsmod, livsglädje, livsmening

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Skövde
12 timmar
2019-10-03 19:15
695 SEK

Kursbeskrivning

Hur ser du på livet? Hur tänker och känner du inför svårigheter och förändringar i ditt liv? Vill du lära dig något nytt om dig själv?

Om kursen
Vi träffas i grupp och lyfter fram tankar och mönster som antingen hindrar dig att komma vidare i livet eller som stimulerar dig att utvecklas och hitta nya vägar. Några samtalstema är ”balans i livet”, ”sammanhang”, ”hopp” och ”mening”.

Enligt WHO finns åtta dimensioner av existentiell hälsa- åtta olika livsaspekter som du förhåller dig till. Studier visar att det förhållningssätt du har till dessa existentiella livsaspekter påverkar hur du upplever ditt fysiska och psykiska mående.

För vem
Kursen vänder sig till alla som vill få redskap att hantera förändringar i sitt liv.

Kursledare
Lena Larsson är beteendevetare med över 50 års livserfarenhet och en filosofie magisterexamen i socialpsykologi i bagaget. Hon är certifierad handledare i programmet Sorgbearbetning och ingår i ett nätverk med samtalsledare. Lena har i olika sammanhang jobbat med att stödja och vägleda människor som haft erfarenhet av egen ohälsa.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Kursen kommer utgå från ledarens kursmaterial men tag gärna med en anteckingsbok.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Existentiell hälsa - livsmod, livsglädje, livsmening.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Existentiell hälsa - livsmod, livsglädje, livsmening!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner