Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Göteborg
98 timmar
2022-09-08 18:00
6 995 SEK

Kursbeskrivning

Drömmer du om att bli dansare? Vår ettåriga grundläggande diplomutbildning i dans ger dig färdighetsträning i de verktyg en dansare behöver. Utbildningen vänder sig till dig som är 14-18 år och vill söka vidare till fortsatta dansstudier.

Innehåll
Utbildningen ger goda kunskaper i dans på en nivå som gör dig mer attraktiv för framtida studier inom dans och förbereder dig för att jobba som dansare. Ämnen som ingår i utbildningen är bland annat klassisk balett, jazzdans, scenisk gestaltning, conditioning och Pilates.

Under utbildningen arbetar vi både individuellt och tillsammans i grupp. Du får personlig coaching och ges möjlighet att träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att lägga grunden till en framtid inom dans. I slutet av vårterminen kommer vi att arbeta med en dansproduktion som kommer att framföras på en riktig teater.

Utbildningen är ettårig och omfattar åtta lärarledda studietimmar i veckan (fördelat på två kursdagar; en vardagkväll + söndag) under 7 veckor per termin, dvs totalt 14 veckor. OBS! Kursavgiften avser en termin.

Medborgarskolan värnar om att det lustfyllda lärandet ska stå i centrum. Vi tror att trygghet och tillit gör våra deltagare till starkare individer och artister.

För vem
För dig som är 14-18 år och vill utvecklas inom dans i kombination med vanlig skola eller gymnasium. Är du osäker på din nivå eller vilka färdigheter som behövs för att kunna tillgodogöra dig utbildningen, mejla till verksamhetsansvarig maria.viir@medborgarskolan.se så kommer du få möjlighet att prata direkt med kursledaren.

Kursledare
Konstnärlig ledare är Hanna Broström Misurak. Hon undervisar även i ämnena jazzdans och Pilates. Hanna har ett förflutet som koreograf, musikalartist och danspedagog. På scen har man kunnat se Hanna i bland annat Elton Johns Aida och även i betydande roller i uppsättningar av Fame, Jesus Christ Superstar och Little Shop of Horrors. Som koreograf har Hanna bland annat koreograferat musikalen Fame, West Side Story, Tolvskillingsoperan och Läderlappen – då främst på olika scener i Frankfurt och i München. Hon har även varit docent på Stage & Musical School i Frankfurt samt drivit fyra egna dansskolor.

Kursledare i klassisk balett, conditioning och scenisk gestaltning är János Misurak. János har under 18 år varit balettsolist på GöteborgsOperan, där han dansat alla ledande roller. Han har under sin karriär varit danssolist på alla större balettscener i Europa. János är utbildad vid Dansakademin i Budapest och är expert i Vaganova-tekniken. Han har under drygt åtta år varit biträdande konstnärlig ledare vid Svenska Balettskolan i Göteborg.

Bra att veta
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända delmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickad till dig innan kursstart.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Dans, ungdom ettårig!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner