Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Baka lussekatter och bullar med surdeg

Medborgarskolan Väst
Kursinformation
Lidköping
6 timmar
2020-12-12 10:00
450 SEK

Kursbeskrivning

Doften av nybakata bullar är underbar och ljuvlig! Lär dig grunderna i surdegsbakning för söta degar, du kommer även få kunskap om olika kultursorter för spannmål. Vi kommer baka semlor och bullar.

Om kursen
Tillsammans bakar vi semlor och bullar. Vi gör en fördeg som vi sedan använder till brödbaket. Vi talar om fördelarna med långa jästider, något man kan ha nytta av när man bakar både matbröd och kaffebröd.

Vi lär oss att handknåda och formge degen så att det blir vackra och individuella bullar. Du får så klart ta med dig hem det du bakat, semlorna kommer vi inte fylla på kursen utan det gör var och en hemma efter egen smak och tycke.

Du får också med dig lite naturliga jäsmedel och en surdegsstart av vete så att du kan fortsätta att baka hemma.

För vem
Den här grundkursen vänder sig till dig som inte tidigare bakat bullar eller som endast bakat dem med jäst.

Kursledare
Elisabeth Hermansson har flerårig erfarenhet av bakning och har arbetat på bageri. Kvalitet på mjöl är viktigt för både smak och resultat och Elisabeth använder uteslutande ekologiska mjöler.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial Kostnad för ingredienser tillkommer med ca 100 kr och betalas till ledaren vid kurstillfället. Du får utskrivna recept. Ta med förkläde, 2 st diskhandukar till at täcka bullarna vid jäsningen samt 2 glasburkar (ca 2-3 dl stor) för att ta med surdeg hem.

Viktigt!
Meddela eventuella allergier vid anmälan till kursen, använd meddelanderutan. OBS! På den här kursen bakar vi bröd som innehåller gluten.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procents rabatt på böckerhos www.bokus.com. Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information eller ange detta i meddelandefältet vid anmälan på webben.

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Baka lussekatter och bullar med surdeg.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan i Göteborg kurser

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Baka lussekatter och bullar med surdeg!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner