Inga recensioner än

Äggoljetempera - färgtillvekning som förr

Längd
4 timmar
Pris
475 SEK
Nästa kurstillfälle
13 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
475 SEK
Nästa kurstillfälle
13 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Äggoljetempera är en naturlig färg av rå kallpressad linolja, vatten, ägg och pigment. Linoljan och äggen är förnybara resurser, och färgen är hållbar i ett långt perspektiv. Färgen fäster på de flesta underlag, såsom trä (obehandlat eller målat), papp, tapet, tyg, puts, betong, sten, lera samt byggskivor av ex. gips.

Innehåll
Äggoljetempera – en färg för inomhusmåleri med miljövänliga ingredienser. I kursen lär du dig om olika pigment som kan användas i färgen samt om olika färgrecept som vi blandar efter. Vi delar upp färgerna mellan deltagarna, så alla har olika färger att pröva måla med.

Tag med ett obehandlat träföremål till exempel en liten låda, korg eller liknande som du kan prova att måla med äggoljetempera.

Upplägg
Kurstiden är kl 17:30-21 med 30 minuters paus för egen fika.

För vem
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kerstin Gillen kommer från Tyskland men har bott i Sverige i ca 7,5 år. Hon är biolog men har även gått en yrkeshögskoleutbildning till kulturmålare på Dacapo i Mariestad (2018-19). Kerstin haft olika uppdrag, bland annat restaureringen av en bergmansgård i Dalarna med linoljefärg, projekt med äggoljetempera, pappspänning med mera.  Hon tycker att det är en värdefull kunskap att kunna blanda sin egen färg för att måla inomhus med miljövänliga ingredienser, så det vill Kerstin gärna förmedla vidare och visa att det inte alls behöver vara krångligt.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Färg ingår i kursavgiften.

Tag med:

·       Anteckningsbok samt penna.

·       Ett obehandlat träföremål ex en liten låda, korg, bricka eller liknande som du kan prova att måla med äggoljetempera. Kanske har du något i gömmorna hemma som passar att måla eller ett ”Loppis fynd”. Det finns även olika inköpsställen bland annat Slöjd Detaljer, Panduro med flera.

·       Ta med oömma kläder och skor, en fikakorg. Vi har även en automat för kaffe, varm choklad mm tar kontokort..

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca en vecka innan kursstart. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under rubriken ”Kursavgift och betalning” på www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

13 juni, 2023

  • Kurs
  • Skövde

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Äggoljetempera - färgtillvekning som förr och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Här hittar du alla Medborgarskolans kurser i Västra Götaland och Halland.  Vi erbjuder kurser, föreläsningar och evenemang inom många olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag! Om Medborgarskolan Medborgarskolan är ett...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights