Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Karlstad
10 timmar
2020-10-27 17:15
1 890 SEK

Info om Unghundskurs

Denna kurs riktar sig till dig som gått valpkurs men vill fortsätta gå kurs för att vidareutbilda dig och unghunden. Vi fokuserar på vardagslydnad. Vi fortsätter att gå igenom belöningsmetoder och ser vilka som passar bäst för dig och din unghund.

Denna kurs riktar sig till dig som gått valpkurs men vill fortsätta gå kurs för att vidareutbilda dig och unghunden. Vi fokuserar på vardagslydnad. Vi fortsätter att gå igenom belöningsmetoder och ser vilka som passar bäst för dig och din unghund. Kursen hålls inomhus och delvis utomhus i Dog-o-rama Hundsporthall eller närliggande på Ilanda.


Innehåll
Påbyggnadskurs för dig och unghunden för den bästa grunden in i vuxenlivet. Vi fortsätter att arbeta med följsamhet, kontakt, social träning och miljöträning på unghundens egna villkor. Kursen varvas med teori och praktik. Undervisningen kommer att ske inomhus och utomhus för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Upplägg
Kursen är lämplig för unghundar som nyligen avslutat valpkurs, från ca 9 månaders ålder.
Vi träffas fem gånger för teori, praktiska övningar och tillfälle för frågor och diskussion. Kursen hålls inomhus i uppvärmda lokaler på Ilanda, i Dog-o-rama hundsporthall. En del av undervisningen kommer att ske utomhus. Ta med kläder efter väder.
 
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande kan vara åhörare.
 
Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. Unghunden bör ha gått valpkurs med sin husse/ matte för att få ut mest utav kursen. 

Kursledare

Elin Jonsson, Cert. Hundfysioterapeut, Dipl. Hundmassör, Cert. Balansbollsinstruktör, Dipl. Cirkelträningsledare och Cert. PT Hund. Elin är under utbildning till Hundpsykolog/ Beteende Coach.

Elin jobbar som Cert. Hundfysioterapeut och har en egen friskvårdsanläggning i Karlstad. I hennes egen flock finns det två stora personligheter, Lillan och Sol. Två olika raser med olika förutsättningar. Elin lägger sitt fokus på att du som deltagare ska känna dig delaktig, välinformerad och trygg.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela ras och ålder på din unghund vid anmälan!

Ta med MYCKET godis. Gärna med stor variation. Ta gärna med favoritleksaken, vattenskål och en filt, samt inneskor för deltagaren. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Unghundskurs.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Unghundskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner