Visa kurser.se som: Mobil

Trädbeskärning inklusive praktisk beskärning

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
30 timmar
2020-03-05 18:00
3 650 SEK

Info om Trädbeskärning inklusive praktisk beskärning

Går du i trädgårdstankar och funderar på hur du ska beskära dina träd och buskar? Har du också frågor kring skötseln av din trädgård och vilka växter som skulle trivas där? I denna kurs går vi grundläggande genom trädbeskärning, både i teori och praktik. Vi analyserar era träd och gör konditionsbedömning. Vi inleder med en teorikväll för att sedan praktiskt arbeta fyra lördagar i deltagarnas olika trädgårdar för att sedan avsluta teoretiskt.

Innehåll
På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård. Ett skapande arbete där materialet är levande och svarar på det du gör. I kursen beskär vi praktiskt i deltagarnas trädgårdar. Du får också en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

Upplägg

Kursen är på sex tillfällen och genomförs i deltagarnas trädgårdar (i allra möjligaste mån). Tider för praktisk beskärning i trädgård: 8.00-12.30 under dessa lördagar 7/3, 14/3, 21/3 och 28/3. 
Första kurstillfället träffas alla i Medborgarskolans lokaler i Örebro, Storgatan 18 och sedan avslutas kursen med en teorikväll 2/4 18.00 - 20.15

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som kanske precis blivit med trädgård eller som är trädgårdsintresserad.

Kursledare
Patrik Larsson trädgårdsmästare/trädgårdsanläggare som arbetar med trädgårdens form, funktion och innehåll utifrån platsens själ. Med ett intresse för hållbarhetsfrågor och inspirerad av "slow gardening" är målet att, alla kan ha och ha råd med, en trädgård som gör livet rikare.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Meddela innan kursstart om du har trädgård och är aktuell för praktisk beskärning

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädbeskärning inklusive praktisk beskärning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädbeskärning inklusive praktisk beskärning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner