Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Karlstad
20 timmar
2020-03-02 18:15
1 595 SEK

Info om Teckenspråk Nybörjare

Teckenspråk är ett språk som inte enbart uttrycks med händerna, utan även ansiktsuttryck och kroppen är viktiga komponenter. Teckenspråket har sin egen unika struktur och egna grammatiska regler. Teckenspråket är inte internationellt. I den här kursen kommer du få lära dig svenskt teckenspråk som i första hand används av barndomsdöva som har teckenspråket som sitt första språk.

Innehåll
Tyngdpunkten kommer att ligga på att du ska få lära dig enklare konversation på teckenspråk. Du kommer även få lära dig vad teckenspråk är och hur det är uppbyggt. Kursen kommer även innehålla information om dövas historia och hur deras situation har förändrats fram till idag.

Upplägg
Varje vecka lär du dig nya tecken. Teoretiska moment kommer att ingå, men tyngdpunkten ligger på att du aktivt får delta genom att teckna tillsammans med de övriga deltagarna. Du förväntas repetera det du fått lära dig på lektionen. Du kommer även få några mindre hemuppgifter som vi tillsammans går igenom vid nästa träff.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teckenspråk Nybörjare.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teckenspråk Nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner