Visa kurser.se som: Mobil

Musikinspelning i studio

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
16 timmar
2021-10-05 18:00
1 850 SEK

Info om Musikinspelning i studio

Drömmer du om att spela in din egen musik? Här får du en grundkurs i hur du arbetar i ett inspelningsprogram, inspelningsteknik (använda olika mikrofoner), mix och master.

 

Innehåll

Vi lär oss tillsammans att ställa in ljudkortet, strukturera upp ett projekt i Logic Pro X, gå igenom mickplaceringar och mickval, lättare editering av färdiginspelad material, mixa en låt från grunden, och till sist mastra låten. Steg för steg lär vi oss spela in och redigera musik. I kursen använder vi oss av en Mac-dator och Logic Pro X som musikprogram. Vi arbetar i en professionell studio med möjlighet till liveinspelning av instrument och sång. 

Upplägg 

Vi träffas 7 tillfällen under hösten varav 3 tillfällen är på plats i en studio och resterande tillfällen är avstämning och teori i ett zoommöte. Mellan sammankomsterna har deltagaren möjlighet att ställa frågor till kursledaren i ett chattforum.

Förkunskaper

Inga djupare förkunskaper krävs men ett plus är om du har sett ett inspelningsprogram tidigare. Kursen vänder sig lika mycket till låtskrivare som till dig som mest gillar att vara ljudtekniker och producent. Att ha Logic Pro X är inget krav, men helt klart en fördel.

Kursledare
Erik Birkelöf arbetar som professionell ljudtekniker på stora turnéer och event över hela Sverige. Han har också i många år drivit sin egen musikstudio.

Bra att veta
Skriv gärna i meddelanderaden och berätta lite om din erfarenhet.
Alla kursstarter är preliminära, kursdatum kan vara flexibla och ni har möjlighet att i gruppen tillsammans bestämma kursdatum.  Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka två veckor före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


 
 
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Musikinspelning i studio.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Musikinspelning i studio!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner