Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Kursinformation
Örebro
36 timmar
2020-09-01 19:00
3 500 SEK

Info om Kustskepparintyg båt

Kursen ger dig all den kunskap du behöver för att göra en längre färd utomskärs. En behörighetskurs att föra fram båtar som är över 4 x 12 m.

Innehåll
Du får lära dig bl a mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC/VHF. Kustskepparintyget fodrar ingående kunskaper om de internationella sjövägsreglerna, fartygsljus, ljud-och ljussignaler, sjökort, fyrbelysningssystem, säkerhet och sjömansskap.

Upplägg

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har minskat våra gruppstorlekar, liksom anpassat lokaler så att rekommenderat avstånd kan hållas. Du kan delta i flertalet av våra kurser digitalt och online via videolänk. Vi bedriver även en del verksamhet utomhus. Har du fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Mål
Kursen leder fram till ett kustskepparintyg som är ett krav för att föra fram båtar som är minst 4 x 12 m. Kostnad för examinationen tillkommer med 500:- betalas till examinatorn på plats. Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB ( nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator.

Förkunskaper
Förarintyg (ett krav för examination) samt genomförd båtpraktik. Krav för examination är fyllda 12 år.

Kursledare
P -G Wiklund har varit kursledare hos oss i över 10 år och har mångårig erfarenhet av sjölivs utbildning. PG är själv flitig på sjön och är både på svenska som utländska vatten.

Kursmaterial
Sjöfartsföreskrifter m.m ISBSN 9789172236356 samt Övningskort kustskeppare.
Observera att kursmaterialet INTE ingår i kursavgiften och inte tillhandahålls av Medborgarskolan.
Material hittar du bl.a. hos Bryggboden https://bryggboden.se/sv/utbildningsmaterial/utbildningspaket-for-medborgarskolan/orebro/

Penna och papper ingår ej.


Bra att veta
Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 20 % rabatt på kustskepparintyget. Gäller endast när du uppger ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö när du anmäler dig hos oss. Ett samarbete mellan Medborgarskolan och Svenska Sjö.
Ta med block och penna. Kaffe/te finns att köpa för 5 :-. Vån 1 och vån 2.

Utvecklingsmöjligheter
För fler kurser inom sjöliv se vårt kursprogram på webben för fler kurser inom sjöliv.

Bra att veta
Delbetala kostnadsfritt. Ange i meddelanderutan.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kustskepparintyg båt.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kustskepparintyg båt!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner