Visa kurser.se som: Mobil

Kompostering - den gröna resursen i trädgården

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Örebro
20 timmar
2020-04-23 18:00
1 950 SEK

Info om Kompostering - den gröna resursen i trädgården

Att kompostera är nästan som trolleri! På ett par veckor har bananskal och teblad blivit till ny jord. Du kan kompostera även om du inte har tillgång trädgård. Kretsloppet sluts hemma under diskbänken eller utomhus och du får fin jord av det du kanske annars skulle ha slängt i soporna. På denna kurs går vi igenom hur du lyckas.

Mål
Vi går igenom komposteringsprocessen, behållare, effektiva mikroorganismer, förvaring året om, problem som kan uppstå och att använda den färdiga komposten. Vi lägger stor vikt vid att prata om mikrolivet och vad som händer i komposten.

Upplägg
Vi träffas 4 tillfällen. Vi inleder med två teorikvällar 18.00 - 20.15 tors 23/4 samt tors 30/4 för att sedan ha praktiska tillfällen/studiebesök sön 10/5 samt 17/5.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Kursen vänder sig till dig som vill börja kompostera, men också till dig som har hållit på ett tag med kompostering och vill ha mer kunskap och tips. 

Kursledare
Patrik Larsson trädgårdsmästare/trädgårdsanläggare som arbetar med trädgårdens form, funktion och innehåll utifrån platsens själ. Med ett intresse för hållbarhetsfrågor och inspirerad av "slow gardening" är målet att, alla kan ha och ha råd med, en trädgård som gör livet rikare.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Kompostering - den gröna resursen i trädgården.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kompostering - den gröna resursen i trädgården!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner