Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Karlstad
9 timmar
2020-04-06 17:30
1 250 SEK

Info om Hot vinyasa yoga

Välkommen till yogans spännande värld. En kontrast till prestation, krav och måsten. En plats där vi får möjlighet att landa och mjuka upp kroppen, stilla bruset i huvudet och utforska vår potential.
Yogans filosofi går ut på att du duger precis som du är och att vi samarbetar med kroppen istället för emot.

Hot vinyasa innebär att vi yogar i ett uppvärmt rum vilket lättare mjukar upp leder, bindväv och muskler. Yogaformen är enkel och flödande.  Den verkar både fysiskt och mentalt. Eftersom du yogar i uppvärmd temperatur är det viktigt att du dricker under dagen och du får gärna ta med dig vattenflaska också. En handduk kan också vara bra eftersom du förmodligen kommer svettas en del. 

Innehåll

Vi kommer börja med att mjuka upp kroppen långsamt och sedan flöda i solhälsningar med variation. Efter det varvar vi ner och avslutar med en avslappning. 

Det kan hända att du blir yr eller illamående under eller efter klassen, det är inget farligt. Skulle det hända under klassen så pausa. Anledningen är att kroppen börjar reagera och agera.

Fördelaktigt om du har en egen yogamatta, annars får du låna de första gångerna sedan är önskvärt att du köper en egen eftersom du blir rejält svettig.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Den här kursen passar alla, nybörjare som vana utövare.

Kursledare
Hej, jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg. Jag har yogat i ca 7 år och undervisat i 3. För mig har yogan en naturlig daglig funktion i mitt liv. Det behöver inte alltid vara så fysiskt men att man lär sig känna in vad kroppen behöver just nu, just idag.
Det började med att jag fastnade för filosofin i yogan att du duger som du är och sedan utgå från det när jag utförde den fysiska formen. Yogan har olika syften, olika former och ser olika ut för person till person och det tilltalar mig. Ofta gillar jag den fysiska delen när jag får utmana mig själv både fysiskt, mentalt och själsligt. Att bli fullt närvarande samtidigt som du blir stark, smidig och uthållig det är en fantastisk kombination.
Utbildningar jag gått är yoga grund 100 timmar, 50 timmars anatomi, fördjupning Forrest yoga och sist gick jag en i yinyoga i Stockholm.
Jag gillar yoga som är kreativ, lekfull och där man får möjlighet att växa. Att praktiserandet kan se olika ut varje gång.
För mig är en bra yogalärare eller yogainspiratör, som jag hellre kallar det, en person är äkta och vill få andra människor att växa och må bra i sig själva.
Välkommen till min yoga.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Fördelaktigt om du har en egen yogamatta, annars får du låna de första gångerna sedan är önskvärt att du köper en egen eftersom du blir rejält svettig.


Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Tänk på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan. Ta på dig bekväma kläder

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Går du fler yogakurser hos oss får du 10% rabatt på kurspriset.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hot vinyasa yoga.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Hot vinyasa yoga!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner