Visa kurser.se som: Mobil

Datakurs för Nybörjare - Kom igång med din dator

Medborgarskolan Värmland och Örebro
Kursinformation
Karlstad
12 timmar
2020-01-20 09:00
1 595 SEK

Info om Datakurs för Nybörjare - Kom igång med din dator

Vill du bli bättre på att använda din dator? Det här är en grundläggande kurs i datorkunskap. Vi går igenom grunderna i lugnt tempo. Du får lära dig att använda din dator med Windows 10 och vi går igenom de vanligaste användningsområdena.

Innehåll

Under kursen får du lära dig vad du behöver för att komma igång och använda din dator. Vi utgår från Windows 10 och går genom hur opperativsystemet fungerar, hur du på ett enkelt sätt hittar i menyerna, sparar i mappsystem etc.

Under kursen blandas kortare föredrag med praktiska övningsmoment. Vi går igenom utrustningens funktioner, användningsområden, internet, säkerhetsfrågor, hur du kan skicka e-post mm. Du har själv stor möjlighet att bidra till kursens innehåll utifrån egna behov och önskemål.

Upplägg
Lärarledd utbildning med praktiska övningar. Vi arbetar i en datasal där varje deltagare har en egen dator. Tre stycken måndagar 09:00-12:00.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte ha egen dator hemma.

Kursledare
Jag heter Lars-Göran och har arbetat med IT-utbildningar i 20 år. Mina kursdeltagare har varit allt från nybörjare till personer med många års erfarenhet av IT. Det som driver mig i mitt yrke är att få lära känna nya människor, ge dem nya kunskaper som kan användas privat och i arbetet samt att se dem utvecklas.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Docendos Grundläggande IT för seniorer - Windows 10

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
I vår datasal finns helt nya Intel Core i5, 2 x 2.7Ghz datorer med 8GB minne. Samtliga datorer har internetuppkoppling, Windows 10 och Office 2016 samt en projektor som visar lärarens dataskärm.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Medborgarskolan Värmland och Örebro

intresse blir kunskap på Medborgarskolan

Där intresse blir kunskap

Medborgarskolan är ett av Sveriges största studieförbund och här hittar du kurser i Örebro, Karlstad, Kristinehamn, Säffle, Arvika samt andra delar av Värmland. Medborgarskolan finns över hela landet och våra kurser och kulturaktiviteter engagerar varje år omkring en miljon deltagare. Vår verksamhet...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Värmland och Örebro

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Datakurs för Nybörjare - Kom igång med din dator.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Värmland och Örebro

Medborgarskolan Värmland och Örebro

Drottningg. 48
65225 KARLSTAD

Tel: Värmlands län: 054-10 21 40 Örebro län: 019-764 14 00
www.medborgarskolan.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Datakurs för Nybörjare - Kom igång med din dator!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner