Silversmide

Längd
40 timmar
Pris
3 000 SEK
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
40 timmar
Pris
3 000 SEK
Nästa kurstillfälle
27 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skapa dina egna föremål från idé till verklighet tillsammans i grupp.

Om plats finns går det bra att hoppa in när kursen startat och betala för resterande tillfällen!

Innehåll

Du kan t ex skapa ditt eget smycke, namnskylt eller servettring. Metoder som används inom silversmide är i denna kurs är tex lära dig såga, borra, fila, löda, putsa och polera mm, allt beroende vad du väljer att göra för arbete. Du får lära dig att skapa olika ytor såsom bankad, fräst och matterad yta. För erfarna deltagare kan även infattningar bli aktuella.
Eftersom du arbetar individuellt med ett föremål som du själv valt, gör detta upplägg att både nybörjare och deltagare som hållit på ett tag är välkomna. Teori, information om metoder och inspiration läggs in med jämna mellanrum och anpassas till deltagarna.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i tio veckor, samma tid varje vecka. Eventuella uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle. 

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Tigra Stige är certifierad guldsmed efter att ha gått en fyraårig utbildning vid NEXT-Uddannelse i Köpenhamn. Hon har bred erfarenhet inom yrket och arbetar för tillfället som verksam guldsmed. Tigra lär även ut steninfattning. Det som gör guldsmide intressant samt driver henne inom hantverket är den konstanta personliga utvecklingen och de unika resultaten.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer.
Silverpriset är c:a 16 kr/g. Det är upp till dig som deltagare hur mycket material du använder. Om du gör tunga saker eller lätta. (ex en ring kan väga c:a 10 g)

Inför ditt besök

Medborgarskolan-Hus B, Hantverkssalen 

Bra att veta

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

27 augusti, 2024

  • Kurs
  • Eslöv

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Silversmide och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights