Klimat-bokcirkel

Längd
10 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du veta hur vi kan ställa om till en hållbar framtid? Varmt välkomna till denna bokcirkel där vi läser boken "För jordens skull" och tillsammans pratar om hur vi ska kunna bli mer hållbara. Varje deltagare får ett exemplar av boken.

Upplägg

Vi träffas i en av soffgrupperna på biblioteket Garaget och pratar om hållbarhet och vad vi känner inför klimatet. Alla får varsin bok och så bestämmer vi när vi ska ses nästa gång och hur mycket vi ska ha läst av boken. 

För Jordens skull

Arne Persson är filosofie doktor i matematik och efter den extremt varma sommaren 2018 gav han först ut För trädets skull (2020) och sedan För jordens skull (2023), som alla deltagarna kommer få. 

Recension i Bibliotekstjänst av För jordens skull: “Läsaren får en mycket god bild av hur livet fick fäste på jorden, hur evolutionen formade allt liv, vad som sker när levande organismer bryts ner, orsakerna till klimatförändringen, it-sektorns enorma elförbrukning, internationellt klimatarbete och Sveriges klimatarbete. Texten är lättläst, faktarik och med genomgående enkla och pedagogiska förklaringar. Boken vänder sig till en bred allmänhet som vill veta mer om global uppvärmning, hur vi kan komma tillrätta med den och hur den påverkar livet på jorden.”

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Klimat-bokcirkel och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Syd
Lönngatan 30
21446 MALMÖ

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights