Fotografering grundkurs

Längd
15 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
11 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Du lär dig använda kamerans funktioner så du kan ta bilder mer än i autoläget. Med kunskap om komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du möjligheterna att få ett bra resultat – oavsett vilken systemkamera du har.

Med rätt inställningar kan du ta de där svåra bilderna som snabba rörelser, i sämre ljus, med bra djup i bilden och inte minst med en bättre bildkomposition. Vi går igenom grundreglerna i bildkomposition och varför en del bilder blir bättre än andra. Teori om vanliga begrepp som megapixlar, upplösning och olika filformat. De viktigaste funktionerna på kameran och hur och varför du använder dem. Hur kameran fungerar, slutare, bländare och manuellt läge. Teori om bildkomposition och kamerainställningar blandat med fotoövningar. I små arbetsgrupper övar vi på de olika momenten. Mellan lektionerna får du fotouppgifter som vi sedan utvärderar tillsammans. Så här kan kursen till exempel se ut men du som deltagare ska också passa på att önska det du vill ska ingå.

1. Komposition del 1, Arbeta med olika skärpedjup – bländare
2. Komposition del 2, Fotografera rörelse – slutaren
3. Ljus och exponering
4. Ljussättning
5. Tips för bättre bilder

Material
Glöm inte att ta med dig din systemkamera och tillhörande instruktionsbok.

För vem?
Du har en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera.

Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.

  • Anmälan är bindande
  • Kursens startdatum är preliminärt.
  • Invänta alltid kallelse innan du går till kurslokalen.

Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.

Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.

Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 september, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fotografering grundkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights