Drejning - grunderna i sommar

Längd
20 timmar
Pris
2 450 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
2 450 SEK
Nästa kurstillfälle
15 juli, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vi går pedagogiskt igenom de vanligaste problemen man brukar stöta på vid centreringen av leran, lyft och formningen och hur dessa kan åtgärdas på bästa sätt. Alltid med konkreta råd och individuell handledning utformad för att få till det uttryck just du vill få fram.

Innehåll

Cylindern, koppen, skålen och fatet är de grundformer vi kommer att fokusera på, som alla kräver specifika ställningstaganden man kanske inte anar vid första anblick för att fungera som ett bra bruksföremål eller bara prydnads och konstobjekt. Utöver arbetet med den våta leran så går vi också igenom beskickning utav era så kallade läderhårda drejade föremål, avsvarvning för att till exempel skapa eleganta fotringar. Samt hänkling, konsten att montera på handtag, öron, på koppar eller liknande föremål. Liksom lite grundläggande dekor och så klart till slut glasering.

Upplägg

Kursen fem dagar under en sommarvecka , samma tid varje dag. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 4x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Kursen vänder sig till dig som aldrig hållit på med lera innan samt till dig som kanske har gått ett par kurser men känner att utvecklingen har stagnerat lite och behöver konkreta tips och råd på allt från hur man lyfter väggen jämnt eller mer specifika grepp som kommer lyfta hela verkshöjden kort och gott. Under kursens lopp diskuterar vi fördelar och nackdelar med olika grepp och tekniker, allt från knådning av leran till personlig stil på drejskivan.

Kursledare

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Materialkostnad tillkommer med 85 kr/kg lera där glasyr och bränning ingår.

Ha gärna oömma kläder och ta med ett förkläde och en handduk att torka händerna på när du arbetar.

Bra att veta 

Fika ingår i kursavgiften.

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 juli, 2024

  • Kurs
  • Malmö

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Drejning - grunderna i sommar och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Medborgarskolan Syd
Linnégatan 61
21614 LIMHAMN

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights