Upptäck pastell

Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
550 SEK
Nästa kurstillfälle
7 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Upptäck pastell

Pastellkritor är ett spännande medium för teckning, känt för sina mjuka och färgrika egenskaper. Uttrycket, som gjort sig känt genom bland annat konstnären Edgar Degas, öppnar upp för kreativitet med sitt lekfulla uttryck. Välkommen!

Innehåll

Pastell, av franska “pastel,” är en typ av teckningsmaterial bestående av pulvriserad kalk och färgpulver. Historiskt sett användes en form av pastell redan på 1400-talet, men tekniken utvecklades fullt ut först under 1700-talet. Denna period uppskattade pastellens subtila charm och möjligheter till ljusskildringar.

Tillsammans övar vi oss i pastellteckningens möjligheter. Vi testar på komposition och skissande samt undersöker exmpel från konsthistorien. Pastellkritor är ett lätt och lekfullt medium för att utvecklas och våga vara kreativ.

 

Datum är 7/10, 14/10 och 21/10 .

Material

För denna kurs behöver man köpa måleriblock förslagsvis i A3, samt pastellkritor; både torrpastell och olja går bra. Visst material går att köpa på plats till självkostnadspris via Swish.

Ledare

Frida Rydholm har en lång konstnärlig utbildning med erfarenhet av både skulptur och måleri. HÄR kan du se mer av Fridas konstnärsskap.

 

Utvecklingsmöjligheter

För ett mer djupgående lärande inom färg, form och hantverk rekomenderar vi kurserna som hålls i våra lokaler på Hagagatan.

 

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln:

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln. Läs HÄR om hur du gör.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Upptäck pastell och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.