Visa kurser.se som: Mobil

La famiglia, lär dig göra italiensk äggpasta tillsammans med ditt barn

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 timmar
2022-11-27 11:00
795 SEK

Info om La famiglia, lär dig göra italiensk äggpasta tillsammans med ditt barn

Lär dig göra äkta italiensk äggpasta från grunden tillsammans med ditt barn.

Innehåll

Under kvällen kommer deltagarna att göra pastadegen och sedan använda pastamaskinen för att arbeta fram olika former på pastan. Vi gör pastafyllning från grunden. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. Här lagas färsk pasta med barn och vuxen. De flesta gillar att laga mat. Framför allt om det blir gott och man har tid på sig. Kom tillsammans med ditt barn eller barnbarn etc och upplev en trevlig stund i köket. Ni kommer att lära er att göra äkta italienskpasta med tillhörande sås som ni lagar från grunden. Ni kommer att arbeta tillsammans vid olika stationer med fina råvaror. Resultatet blir en härlig äkta italiensk middag. Vi avslutar kvällen med en gemensam middag.

Upplägg

Vi arbetar vid olika stationer så att deltagarna får pröva på att göra pasta i olika format. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och vi njuter av en härlig äkta italiensk lunch tillsammans. Vi kommer att äta vid 13.30-tiden, det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!

Kursledare

Elena Urtoller är en mycket duktig kock och har haft egen restaurang i Bologna i Italien. Elena kommer från Italien och regionen Emilia Romagna och har tillverkat äkta italiensk äggpasta nästan hela sitt liv. Det Elena inte vet om pasta är inte värt att veta. Elena är språklärare i Italienska vilket gör att man utan problem kan öva på sin Italienska medan man lär sig laga pasta. Vid sidan av sitt vanliga arbete har Elena under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som ledare. Hon lär både ut matlagning och matkultur och historia.

Kursmaterial

Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften. Priset 795 kronor är för en vuxen och ett barn i par. Vänligen anmäl både barn och vuxen och skriv i noteringsfältet vem som respektive hör ihop med. Eventuellt kan ett extra barn tas med, för 375 kronor i mån av plats. Alla sällskap mellan från 6-99 år är hjärtligt välkomna. Dock max 2 barn/vuxen så att många ska ha möjlighet att vara med. Det är viktigt att ni meddelar eventuella allergier senast 4 dagar innan kursen.

Utvecklingsmöjligheter

Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida.

 

Bra att veta

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om La famiglia, lär dig göra italiensk äggpasta tillsammans med ditt barn.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera La famiglia, lär dig göra italiensk äggpasta tillsammans med ditt barn!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner