Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: konditor - grundutbildning

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
80 timmar
2020-02-17 09:30
15 995 SEK

Info om Diplomutbildning: konditor - grundutbildning

Upptäck glädjen i att baka både matbröd och det söta baket. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri.

Denna utbildning ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Vi kan erbjuda både en grundutbildning och två kortare påbyggnadskurser för vidare arbete och studier inom bageri, konditori och restaurang. Utbildningen är öppen för alla intresserade. Du bakar med flera sorters mjöl, olika jäsmetoder och tekniker. Välkomponerade desserter, chokladpraliner och olika sorters bröd, bakverk och tårtor tillverkas. Få inspiration och idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje.

Innehåll • matbröd; focaccia, fyllda bröd, grovt bröd och surdeg • kaffebröd; olika sorters småkakor, muffins, maräng och brioche • desserter; crème brûlée, pannacotta, mousser och choklad • tårtor; moussetårtor, cheesecakes, anslag och prinsesstårta • choklad och praliner Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas.

Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök. Start måndag 17/2, därefter 10 veckor i följd, med avslutning 4/5. (uppehåll 24/2 och13/4)OBS med reserv för ev ändring. 

Förkunskaper                                                                                                                                                                                         Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Ledare                                                                                                                                                                                                     Ledare är Nik-Annika Märak. Nik är utbildad till både konditor och kock vid Matpedagogerna AB samt har lång erfarenhet från restaurang, cateringverksamhet, hemkunskapsundervisning på gymnasienivå och matlagning för tv-team. Nik arbetar idag bland annat på Vintervikens Trädgårdskafé samt i bagarstugan och i samevistet på Skansen. Hon är också medlem i Eldrimners branschråd för bröd. Nik driver en lång rad mat- och chokladprojekt, ofta med samisk anknytning. Hon håller också många korta kurser i bak och choklad för Medborgarskolan.

Material                                                                                                                                                                                                    Pärm som fylls med recept under utbildningens gång och råvarukostnad ingår i avgiften. Tid kl 09.30-15.30. Obs! Sluttid kan variera beroende på vad som tillverkas.

Diplom

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan. Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

 

 

Medborgarskolan Stockholm

MBS kampanjbild 2018

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: konditor - grundutbildning.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: konditor - grundutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner