Visa kurser.se som: Mobil

Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid

Medborgarskolan Stockholm
Kursinformation
Stockholm
126 timmar
2021-09-20 09:00
24 300 SEK

Info om Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid

Vill du kunna förverkliga dina egna och andras inredningsidéer? Som inredare har du möjlighet till utmanande och mycket varierande uppdrag som att inreda bostäder, kontor, caféer, butiker och hotell.

Vill du kunna förverkliga dina egna och andras inredningsidéer? Som inredare har du möjlighet till utmanande och mycket varierande uppdrag som att inreda bostäder, caféer, butiker och hotell. Du kan arbeta hos företag som säljer inredningsmaterial, husleverantörer eller inredningskonsulter.

Det här är en grundläggande översiktlig utbildning i inredning som passar dig som är allmänt intresserad av inredning och formgivning, men också dig som söker en förberedande utbildning för att studera vidare. Du får nödvändiga baskunskaper som du utvecklar till ditt personliga uttryck som inredare.

På utbildningen går vi igenom rumsgestaltningsfrågor för bostaden och den offentliga miljön. Genom en kreativ process varvas teori med praktiska övningar där du arbetar fram egna idélösningar – från idé via skiss, eventuell ritning, modeller och/eller visualiseringar till presentationer.

I utbildningen ingår en ettårig licens av SketchUp, ett ritprogram i 3D där du bygger upp miljöer och skyltfönster (värde ca 7 000 kr). Det ger dig möjlighet att öva på programmet under och efter utbildningens slut.

Innehåll

 • teoretisk och praktisk färglära
 • formövningsuppgifter
 • rummets olika delar – material, färgsättning, ljus, studier, praktiska övningar
 • ljus och belysningsteknik
 • form, funktion, ergonomi
 • stilhistoria, modern möbelhistoria
 • skissteknik, ritteknik – planer, vägguppställningar
 • moodboards
 • studiebesök med anknytning till utbildningen
 • SketchUp
 • materiallära och miljö
 • slutarbete i projektform 

Upplägg

De olika delmomenten i kursen ligger blockvis eller utspridda beroende på typ av ämne och syftar alla till att utveckla din kreativa förmåga. Undervisningen bygger på aktiv närvaro, hemuppgifter förekommer. Det finns möjlighet att jobba självständigt i klassrummet en timme efter ditt lektionstillfälle.

Program för planering och presentationer

 • SketchUp, ett ritprogram där du bygger miljöer i 3D
 • PowerPoint

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs.

Undervisning

Måndag kl 09.00-14.00 och tisdagar kl. 9.00-16.00 20 september- 16 november.

 

Utbildningen omfattar 126 studietimmar.

 

Utbildningslokal

Medborgarskolans hus, Hagagatan 23, Stockholm

Gruppstorlek

Max 16 deltagare  

Ledare

Pernilla Norlander är frilansande inredningsarkitekt med konstnärlig magisterexamen från Konstfack och har sedan 2017 undervisat på Medborgarskolan inom inredning, formgivning, ritteknik och perspektivteckning.

Jonatan Lennman är frilansande produktdesigner med konstnärlig kandidatexamen från Beckmans designskola och har sedan 2013 undervisat på Medborgarskolan inom inredning, formgivning, ritteknik och perspektivteckning.

Charlotte Gotfredsen är belysningskonsult och driver bolaget 2700kelvin, smart belysning. Förutom att undervisa bloggar och inspirerar inom hon inom ljussättning och trender, inreder privata hem och offentliga rum inomhus som utomhus. 

Bra att veta

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra diplomutbildningar. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig. 

Finansiering

Intresserad av ett förmånligt studielån? Vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

För dig som privatperson går det bra att delbetala tre gånger utan extra kostnad, ange det i meddelanderutan vid bokning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Medborgarskolan Stockholm

Om Medborgarskolan Medborgarskolan – ett humanistiskt studieförbund som sätter viljan att lära först.Vi drivs av att skapa en högre mening, av att utveckla människors intressen till ny kunskap – genom hela livet. Vi gör vårt yttersta varje dag för att...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Stockholm

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid.

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Stockholm

Medborgarskolan Stockholm

Hagagatan 23 A
11347 STOCKHOLM

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Inredning Rum och Form, dagtid!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 11 recensioner.
Läs recensioner